Şişli Etfal Dayanışması, İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu’nu Ziyaret Etti


  • Haziran 21, 2022
  • 503

İstanbul Tabip Odası’nın da bileşenleri arasında yer aldığı Şişli Etfal Dayanışması, 14 Haziran 2022 Salı günü İstanbul Tabip Odası (İTO) yeni dönem Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Ziyarette; Şişli Etfal Dayanışması’nı temsilen Evin Doğu, Kemal Bulut, Şeref Oluşan, Cengiz Cemri, İstanbul Tabip Odası’nı (İTO) temsilen ise Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nergis Erdoğan, Genel Sekreter Dr. Ertuğrul Oruç ve geçmiş dönem Onur Kurulu Üyesi Dr. Yavuz Ceylan yer aldı.

Dayanışma üyeleri, Şişli Etfal Hastanesi’nin 2. Abdülhamid döneminde çocuk (etfal) hastanesi olarak kurulduğunu, 120 yıldan fazla bir süredir pek çok tıp branşında yalnızca Şişli’ye değil Türkiye’ye hizmet verdiğini, çok sayıda sağlık çalışanı yetiştirdiğini ve kendine has ayrı bir ekolü temsil ettiğini vurguladı.

Hastanenin depreme dayanıksız denilerek yıkılıp başka yere taşınması gündeme gelmiş, akabinde Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmişti. Dayanışma üyeleri, II. Abdülhamit’ten 500 yıl önce yaşamış Sultan’ın ismini alan vakfa devredilmesiyle hastanenin tarihi olarak da 500 sene geriye götürüldüğünü dile getirdiler.

“Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılmasın, yerinde yapılandırılarak hizmete devam etsin” diyerek hastanenin taşınmasına karşı mücadele ettiklerini aktaran Dayanışma üyeleri, taleplerinin hastanenin yerinde yapılandırılarak hizmete devam etmesi olduğunu aktardı.

Son gelinen noktada ise Dayanışma üyelerinin ve dostlarının tüm mücadelelerine rağmen hastane birbirinden ayrı 3 merkeze taşındı ve bu şekilde hizmet vermeye başladı.

Ziyarette, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin son durumu, hem çalışanlar hem vatandaşın yaşadığı mağduriyet ve önümüzdeki dönemde hastanenin yerinde kalması, bölge insanına hizmet verebilmesi için ortaklaşa yapılabilecekler hakkında konuşuldu.

 


Bu HABERİ Paylaş!