“Hakikat ve Pandemi Üzerine Felsefi Söyleşi” Konulu Felsefe Semineri Yapıldı


  • Nisan 08, 2022
  • 512

İstanbul Tabip Odası’nca düzenlenen felsefe toplantılarının 56.sı 31 Mart 2022, Perşembe akşamı İstanbul Tabip Odası web seminer sistemi üzerinden gerçekleştirildi.

“Hakikat ve Pandemi Üzerine Felsefi Söyleşi” konulu toplantının konuşmacıları İstanbul Bilgi Üniversitesi, Felsefe ve Toplumsal Düşünce Yüksek Lisans Programında felsefe dersleri veren Zeynep Talay Turner; İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nde öğretim üyesi ve Felsefe ve Toplumsal Düşünce Yüksek Lisans Programı'nın direktörü
Ferda Keskin; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı ve İstanbul Tabip Odası Felsefe Toplantıları Koordinatörü Dr. Demet Parlar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Elbek oldu.

Covid 19 pandemisinin ikinci yılının dolması bağlamında iktidarın nasıl bir hakikat kurgusuyla pandemiyi yönettiği, Mart ayı felsefe toplantısının konusuydu.

Günümüz dünyasında değişen “hakikat” kavramının yanı sıra Oxford Sözlüğü’nün 2016 yılında yılın sözcüğü seçtiği ve artık daha çok kullanılan “hakikat sonrası” kavramını tartışmaya açan konuşmacılar, “Sağlık Bakanı’nın sosyal paylaşımları nasıl bir hakikate işaret ediyor, söylemin söylemedikleri nelerdir?” diye sordular. Hakikat sonrası bu çağda iktidar söyleminin söylediklerini, söylerken gizlediklerini, söylerken söylemediklerini ve hakikat olarak kurguladıklarını konuşarak tartıştırdılar.

Tıp ve felsefeyi harmanlayarak ilerleyen ve tartışma bölümüyle devam eden “Hakikat ve Pandemi Üzerine Felsefi Söyleşi” adlı toplantıya ve İstanbul Tabip Odası’nca düzenlenen diğer felsefe toplantılarına İstanbul Tabip Odası Youtube kanalından ulaşabilirsiniz.

 


Bu HABERİ Paylaş!