AKP’nin İstanbul’da Uğradığı Yenilgiyi Artık Hazmetmesi ve Seçmen İradesine Saygı Göstermeyi Öğrenmesi Gerekir


  • Aralık 27, 2021
  • 4834

Bilindiği gibi İBB Başkanı seçildiği 31 Mart 2019 İstanbul seçimi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen Ekrem İmamoğlu 23 Haziran 2019'da tekrarlanan seçimlerde bu kez oyların yüzde 54,22'sini alarak 806 bin oy farkla kazanmıştır.

Sayın Ekrem İmamoğlu’nun göreve başlaması sonrası “İBB ve bağlı kuruluşlarda işe alınan kişilerden bir kısmının terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu şeklinde ihbar, şikâyet ve tespitler olduğu” iddiası ile İçişleri Bakanlığı tarafından “özel teftiş” başlatılması demokrasi adına son derece kaygı verici bir durumdur.

İktidarı elinde bulunduranların siyasi rakipleri ve muhalif yapılara kolaylıkla terörist veya terör destekçisi damgası vurması darbe/baskı dönemlerinde sıklıkla karşılaştığımız, ülkemiz demokrasisinin süreğen sorunlarından birisidir. Ancak, partili cumhurbaşkanlığı modeli ile birlikte yürütülen “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” döneminde siyasi rakiplerin ve muhalefetin terörist olarak damgalanması vaka-ı adiye haline gelmiştir. KHK ve güvenlik soruşturması gibi çok geniş yetkilerle donatılmış bir iktidarın tekrarlanan seçimlerde kendisini açık bir farkla yenilgiye uğratarak seçilen İBB Başkanı hakkında “terör destekçilerini işe alıyor” suçlamasında bulunması yaşadığımız baskı ortamının geldiği noktayı göstermektedir. Seçimlerde kaybetmeyi hazmedemeyenlerin, seçilmiş bir kişiyi böylesi bir yöntemle karalamaya çalışmasının gerekçeleri kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Topluma, muhalefete korku salmayı, baskı altına almayı amaçlayan bu girişimlere karşı hatırlatıyoruz:
Sayın Ekrem İmamoğlu kendisine oy versin veya vermesin 16 milyon İstanbulluya ve İstanbul’a hizmet eden hekimlere emanettir.
AKP’nin bu durumu artık hazmetmesi ve seçmen iradesine saygı göstermeyi öğrenmesi gerekir.

Siyasi iktidarın bütün muhalefeti susturmaya, sindirmeye, yıldırmaya yönelik bu ve benzeri girişimlerine karşı dün olduğu gibi bugün de, yarın da demokrasiyi, özgürlükleri ve seçme-seçilme hakkını ısrarla savunmaya devam edeceğiz.

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!