“Geçinemiyoruz” Diyen Binlerce Kamu Emekçisi KESK’in Çağrısıyla Kartal’da Buluştu


  • Aralık 20, 2021
  • 527

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) çağrısıyla binlerce kamu emekçisi “Geçinemiyoruz” sloganıyla İstanbul Kartal Meydanı’nda buluştu.

"Geçinmek için kamudan, emekten, halktan yana bir bütçe istiyoruz" talebinin dile getirildiği mitinge KESK'e bağlı sendikaların yanı sıra çok sayıda emek örgütü, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerden de katılım sağlandı.

Geçtiğimiz haftalarda hükümete uyarı niteliğinde G(ö)REV’deyiz diyen hekimler mitinge TTB İstanbul Tabip Odası pankartı arkasında katıldı. Kasım ayında başlattıkları Beyaz Yürüyüş ve Beyaz Forumun çağrısını “Emek Bizim, Söz Bizim” pankartıyla miting alanına taşıdılar.

Mitingde konuşma yapan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik yaptığı konuşmada şunları ifade etti: "Sadece ekonomik krizle boğuşmuyoruz. Aynı zamanda tek adam rejiminin yönetememe krizi ile karşı karşıyayız. Ekolojik krizle, kadınlara yönelik şiddetin ortaya çıkarmış olduğu krizle karşı karşıyayız. Bu kapitalist sistemin yaratmış olduğu neoliberal politikalar, özelleştirme politikaları, güvencesizleştirme politikaları, yani bu kapitalist barbarların artık sonuna gelmiş bulunmaktayız. İşte bizler bu yoksulluğa, bu işsizliğe karşı yeni bir toplumsal yaşamı inşa etmek için buradayız ve sizlerle bu kışta bu kıyamette sesimizi birleştiriyoruz. Biz biliyoruz ki her karanlığın bir şafağı, her kışın bir de baharı vardır. İşte o baharı getirenler burada, Tandoğan’dan, İstanbul’dan emekçileri coşkuyla, sevgiyle selamlıyorum."

KESK Eş Başkanı Şükran Kablan Yeşil ise “Bizler her gün biraz daha yoksullaşırken, onlar korku, açlık, maldan ve candan, ürünlerden biraz eksiltme ile sınandığımızı söyleyip sabretmemizi istiyorlar. Sabrımız tükendi” dedi.


Bu HABERİ Paylaş!