Türk Tabipleri Birliği/İstanbul Tabip Odası Dr. Rıdvan Yılmaz’ını Kaybetti


  • Eylül 30, 2021
  • 5358

İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Türk Tabipleri Birliği’nde (TTB) 30 yıldır sessiz sedasız bir kuyumcu işçiliği, titizliğiyle çalışan Dr. Rıdvan Yılmaz’ı beklenmedik bir anda kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

İstanbul’da mecburi hizmet ve askerlik sonrası Kadıköy Sağlık Grup Başkanlığı ve Merkez Sağlık Ocağında başlayan ve Kuzguncuk Aile Sağlığı Merkezinde devam eden hekimliğinde sadece meslektaşları arasında değil hizmet sunduğu halk tarafından da çok sevildi Rıdvan.

Mesleğinin başından itibaren iyi bir pratisyen hekim olarak hizmet sunmak için kendini sürekli geliştirdi. TTB ve Pratisyen Hekimlik Derneği tarafından 1990’lı yılların ortalarında başlatılan Genel Pratisyenliğin ülkemizde de bağımsız bir tıp disiplini olması uğraşında çok emek harcadı.

İTO Pratisyen Hekim Komisyonu, İTO TTB Merkez Delegasyonu, Pratisyen Hekimlik Derneği Başkanlık yöneticilik süreçlerinde üzerine aldığı işlerde ciddi üretimlerde bulundu. Özellikle pratisyen hekimlerin sürekli mesleki gelişimlerine yönelik kurslarında, Pratisyen Hekimlik Derneği yayın organı “GENEL PRATİSYEN” dergilerinin editörlüğünde, Pratisyen Hekimlik Kongrelerinin hazırlıklarında büyük emekleri oldu. TTB ve İTO’yu görev verilen her yerde başarıyla temsil etti.

Genel Pratisyenliğe olan tutkusunu, sevgisini, bakışını şöyle özetliyor Dr. Rıdvan Yımaz:

“Biz pratisyen hekimler yıllardır ülkemizin her yerinde her kurumunda hizmet sunuyoruz. Her zaman her yerde verilen görevlerde yer aldık. Bugün çalıştığımız yer çoğumuz için değişebilir, ertesi gün yerlerimiz rollerimiz değişebilir. Ama unutmayalım tek değişmeyen değerimiz pratisyenliktir. Sağlık sisteminin temel taşları olarak yaptıklarımızın değerini biz çok iyi biliyoruz. Bilmeyenlere karşı diyecek şeylerimiz de olmalı. Bizler bir mesleki disiplinin parçalarıyız. Bu mesleki disiplini ortak paydamız yapmak için tek yürek tek vücut olmalıyız.”

Rıdvan iyi bir genel pratisyen olmanın yanı sıra hiçbir kariyer beklentisi olmayan iyi bir ekip arkadaşı, iyi bir baba, iyi bir eş, yüreği insan sevgisiyle dolu iyi bir kişiliğe sahipti. Bu çalışmaları sırasında eşi Eser ve babası gibi hekimlik mesleğini seçen kızı Sıla onun hep yanında oldular.

Seni sadece hekimler değil sevgi dolu yüreğinle hizmet sunduğun insanlar da unutmayacak Rıdvan.

Ailesine, çalışma arkadaşlarına, tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI YÖNETİM KURULU

Not: Sevgili arkadaşımızı bugün (30 Eylül 2021, Perşembe) 16.00’da Ihlamurkuyu Merkez Camisi ve ardından Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlayacağız.


Bu HABERİ Paylaş!