İstanbul Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreninde Genç Meslektaşlarımızla Buluştuk


  • Temmuz 01, 2021
  • 1508

İstanbul Tıp Fakültesi 2021 yılı mezuniyet töreni 30 Haziran 2021, Çarşamba günü 18.00’de İ.Ü. Beyazıt Ana Binası bahçesinde yapıldı.

Yüzlerce tıp öğrencisinin, ailelerinin ve öğretim üyelerinin katıldığı törene aynı zamanda İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyesi olan İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ile İTO Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu da katıldı.

Törende Başhekim Prof. Dr. Ümmihan İşoğlu’nun açılış konuşmasının ardından mezun olan genç meslektaşlarımıza diplomaları ve İstanbul Tabip Odası dergi ve broşürlerinden oluşan birer bez çanta verildi.

Törende bir konuşma yapan Dr. Pınar Saip, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın büyük hasarlar yarattığını, sorunlara sebep olduğunu vurguladı ve bu sorunlara karşı hekimler olarak dayanışma içinde olmanın, örgütlü olmanın çok önemli olduğunu hatırlattı. Dr. Saip “Hekimler olarak birlikte güçlüyüz. Meslek hayatınız boyunca tabip odalarının hep yanınızda olacağını bilmenizi istiyoruz” dedi ve genç hekimleri görev yaptıkları illerde tabip odalarına üye olmaya, çalışmalara katılmaya, katkı sunmaya, meslek odalarını güçlendirmeye çağırdı.

Dönem birincileri Dr. Dilan Karaca ve Dr. Furkan Olgun da birer konuşma yaparak eğitim süreçlerine emek veren tüm öğretim üyelerine teşekkür ettiler, pandemi sürecinde hayatını kaybeden hocalarını sevgiyle, minnetle andıklarını ifade ettiler. Her iki konuşmada da sağlıkta şiddetin son bulması çağrısı vardı. Törende Dr. Pınar Saip ve Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu tarafından dönem birincilerine İstanbul Tabip Odası adına birer steteskop da hediye edildi.

Mezun olan tüm meslektaşlarımızı kutluyor, Türk Tabipleri Birliği’nin ve tabip odalarının meslek hayatları boyunca yanlarında olacağını bir kez daha belirtiyoruz.


Bu HABERİ Paylaş!