Ortak Açıklama: İsrail Devletinin Saldırılarına Karşı Filistin Halklarının Yanındayız


  • Mayıs 17, 2021
  • 312

Odamızın da bileşenleri arasında yer aldığı İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, İsrail devletinin Filistin halkına yönelik saldırılarını İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto etti. 17 Mayıs 2021, Pazartesi günü 18.00’de İsrail Başkonsolosluğu önünde yapılan ve yüzlerce kişinin bir araya geldiği basın açıklamasında; “"Siyonist İsrail işgaline son! Tüm anlaşmalar iptal edilsin! Direnen Filistin halkları kazanacak" pankartı açıldı.
Etkinlikte İstanbul Tabip Odası (İTO) temsilen İTO Başkanı Dr. Pınar Saip, İTO Genel Sekreteri Dr. Osman Küçükosmanoğlu yer aldı.
Etkinlikte yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:
“Filistinlilerin dört bir yandaki eylemlerine karşı İsrail işgal güçleri asker-sivil ayrımı yapmaksızın Gazze’ye çok yoğun bir saldırı başlatarak yanıt verdi. Kentin altyapısını hedef alan İsrail işgal güçleri, 10 Mayıs'tan bu yana havadan ve karadan sürdürdüğü bombardımanlarda 58'i çocuk, 34'ü kadın olmak üzere 197 Filistinliyi katletti. En az 1235 Filistinli de saldırılarda yaralandı…
Filistin halkının işgale karşı verdiği bu haklı ve meşru mücadele Siyonist İsrail’in, başta ABD olmak üzere onu destekleyen emperyalizminin kaba kuvveti ile engellenemez. Geçmişte olduğu gibi bugün de Doğu Kudüs’te, Gazze’de Filistinli sivillere saldıran ve onları öldüren işgalci İsrail, Filistin topraklarında kendi meşruiyetini sağlayamayacaktır. Yüzlerce Filistinliyi katleden, Filistin mücadelesine destek veren herkesi hedef alan İsrail’in kural tanımaz tutumuna karşı dünya devletlerinden sadece kınama sesleri yükseldi. ABD ise İsrail’i değil; 'terörist' olarak gördüğü Filistinli direniş örgütlerini kınayarak İsrail’i korurken ABD işbirlikçisi Arap rejimleri de suspus bir şekilde yaşananları sadece seyretmektedirler.”
Açıklamada İsrail devletiyle Türkiye arasındaki siyasi, askeri, ekonomik ve kültürel tüm ilişkilere son verilmesi çağrısı da yapıldı.

 


Bu HABERİ Paylaş!