Düş Gezileri’nde Durağımız İran Oldu


  • Mayıs 27, 2021
  • 570

Üyelerimize sanal ortamda turlara katılma olanağı sağlayan Düş Gezileri İran turuyla devam etti. 26 Mayıs 2021, Çarşamba akşamı gerçekleştirilen gezide deneyimli seyyah Özcan Yurdalan’la fotoğraflı İran seyahatnamesi etkinliğinde dünyanın en eski uygarlıklarından biri olan komşumuzun tarihine ve günlük yaşamına fotoğraflar eşliğinde baktık.

İran hakkında Ahşap Fanus adlı yayınlanmış bir kitabı olan Özcan Yurdalan bu ülkeye yaptığı çok sayıdaki yolculuklardan izlenimlerini paylaştı.

Sunum İran seyahati için klasik bir rota olan Tebriz’den Şiraz’a yolculuğu içeriyordu. Tahran, Kaşan, Abyaneh’ten geçerek İsfahan’a uzanan hatta, dünyanın önemli kentlerinden biri olan İsfahan ağırlıklı bir yer tuttu. İranlıların “dünyanın yarısıdır” diye niteledikleri İsfahan’ın tarihi ve kültürel dokusu üstünde durduktan sonra Persepolis’teki yaşantılar antik kentin kabartmaları üstünden anlatıldı. Yolculuk, Dünyanın en eski ve halen yaşayan kentlerinden biri olan Yezd’de devam etti. Gölgelerin ve rüzgarların şehri Yezd’den sonra Şiirin güllerin ve şarabın şehri Şiraz’da yolculuk tamamlandı.


Bu HABERİ Paylaş!