Basın Açıklaması: Etfal Şişli’nindir, Şişli’de Kalmalıdır


  • Nisan 16, 2021
  • 709

İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) da bileşenleri arasında yer aldığı Şişli Etfal Dayanışması “Şişli Etfal Kapatılmasın, Yerinde Yapılansın” talebiyle bir basın açıklaması düzenledi.

Şişli Etfal Dayanışması’nın bileşenleri, sağlık çalışanları, esnaf ve vatandaşlar basın açıklaması için 16 Nisan 2021, Cuma günü 12.30’da Şişli Etfal EAH Konferans Salonu önünde buluştular. Etkinlikte “Şişli Etfal Kapatılmasın” çağrısıyla başlatılan imza kampanyasının sonuçları da kamuoyuyla paylaşıldı, kurum temsilcileri Şişli Etfal EAH’nin yerinde yapılandırılması talebini dile getiren konuşmalar yaptılar.

Etkinlikte İstanbul Tabip Odası’nı Denetleme Kurulu üyemiz Dr. Nazmi Algan temsil etti. Dr. Algan yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Tabip odası olarak süreci başından itibaren yakından izliyoruz. Ancak gerek İl Sağlık Müdürlüğü’yle, gerekse de başhekimlikle yaptığımız görüşmelerden hastanenin geleceğiyle ilgili net bir bilgi alamadık. Hastane elbette depreme dayanıklı hale getirilsin ancak yerinde yapılandırılsın, korunsun. Bu hastane binlerce hekim, uzman yetiştirdi. Şişli Etfal’e bölge halkının ihtiyacı büyük. Bu köklü hastanenin yerinde yapılandırılması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz.”

Yapılan basın açıklamasında ise şunlar dile getirildi:

“Yetkililere sesleniyoruz. Halkın sağlık hakkına dokunmayın. Gelin yol yakınken, Etfal Hastanesinin depreme karşı yeniden inşasını takiben yerinde kalacağını ilan edin, halka bunun güvencesini verin. Halkla inatlaşmayın. Etfal arazisinden rant devşirmeye kalkışmayın.

122 yıllık sağlık güvencemizin elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz! Etfal halkındır, kapatamazsınız, tasfiye edemezsiniz. “

Basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!