Dr. Fikret Hacıosman’ın Katiline Müebbet Hapis Cezası Verildi


  • Şubat 08, 2021
  • 8319

2 Ekim 2018 günü çalıştığı özel hastanede bir hastası tarafından öldürülen meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman cinayeti davasında müebbet hapis kararı verildi.

8 Şubat 2021, Pazartesi günü Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, İTO Yönetim Kurulu üyesi Dr. Güray Kılıç, Dr. Fikret Hacıosman’ın eşi Psikolog Mutlu Hacıosman ve Avukat Meriç Eyüboğlu katıldı.

Odamızın da müdahil olduğu davada karar verilmesi sonrasında Bakırköy Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapıldı. Burada bir konuşma yapan İTO Başkanı Dr. Pınar Saip şunları söyledi: “2 Ekim 2018 günü meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman maalesef bir hastası tarafından öldürülmüştü. Can alan bu sağlıkta şiddet davasını İTO olarak sevgili meslektaşımızın eşi Mutlu Hacıosman ve kızı Zeynep Hacıosman’la birlikte yakından takip ediyoruz. 2 yılı aşkın süre sonunda bugün müebbet hapis kararı verildi. Alınmış olan karar elbette acımızı hafifletmiyor, bir eşin, bir evladın kaybını telafi etmiyor ama sağlıkta şiddete karşı mücadelemize katkı sunacağına inanıyoruz.”

Mutlu Hacıosman ise yaptığı konuşmada yaşanan şiddet olaylarının ülkede hüküm süren böl, parçala, yönet politikalarının sonucu olduğunu dile getirdi.

Müebbet kararı sonrası yapılan basın açıklamasını ise Dr. Güray Kılıç basın ve kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Bugün yapılan duruşmada sanığa verilen ceza elbette sevgili meslektaşımızın kaybını telafi etmeyecektir. Ancak verilen cezanın sağlıkta şiddetin son bulması yolunda bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Biz hekimler yaşam hakkının kutsallığına inanan bir mesleğin mensuplarıyız. Mesleğe yemin ederek başlarız. Ancak şifa dağıtıp yaşam vermeye çalışan bizler uzun yıllardır yaşam hakkımızın hiçe sayıldığı, can güvenliğimizin olmadığı ortamlarda çalışıyoruz. Şiddet bazen bir acil servis koridorunda, bazen bir poliklinik önünde, bazen bir Aile Sağlığı Merkezinde, bazen bir muayenehanede karşımıza çıkıyor; inciniyor, yaralanıyor ve ölüyoruz. Ülkemizde birçok arkadaşımız sağlık hizmeti üretirken yaşamdan kopartıldı.

Dr. Göksel Kalaycı 12 Kasım 2005 tarihinde İstanbul Tıp Fakültesi’nde uzun süredir tedavisi için uğraştığı bir hastanın yakını tarafından öldürüldü. Dr. Ersin Arslan sonradan kendi adını alacak olan Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde vahşice katledildi, uzun süredir tedavisini sürdürdüğü hastasının yakını tarafından 17 Nisan 2012 yılında yaşamdan kopartıldı. Dr. Kamil Furtun 29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde yargıda çok sayıda dosyası bulunan ve hastanede çalıştırılan bir kişi tarafından katledildi. Dr. Aynur Dağdemir’in 19 Kasım 2015 tarihinde Samsun’da bir özel hastanede yaşamına son verildi. 29 Mart 2017 tarihinde Dr. Hüseyin Ağır Aksaray’da çalıştığı ASM’de saldırıya uğradı ve vahşice katledildi.

Türk Tabipleri Birliği ve tabip odalarının ısrarlı çabalarının sonucu Sağlıkta Şiddet Yasası 2020 Nisan ayında çıkartıldı. Ancak o zaman da açıkladığımız gibi bu yasa birçok eksiklik içeriyordu. Sağlıkta şiddete karşı mücadele hala en önemli gündemimiz olmaya devam etmektedir.

İstanbul Tabip Odası olarak, sevgili meslektaşımızın davasının sonlandığı bugün bir kez daha söz veriyoruz: Hem Dr. Fikret Hacıosman hem de kaybettiğimiz diğer meslektaşlarımızın anısına sahip çıkacağız. Cinayetlere kadar uzanan ve giderek yaygınlaşan sağlıkta şiddeti ortadan kaldırmak için mücadeleyi tüm kararlılığımızla sürdüreceğiz.”

Basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!