Troya Antik Kentini Sanal Ortamda Gezdik


  • Şubat 04, 2021
  • 3460

İstanbul Tabip Odası’nca düzenlenen Düş Gezileri E-Turlar kapsamında, 3 Şubat 2021, Çarşamba akşamı İlyada’yı kaleme alan ozanımız Homeraos’un anlattıklarından yola çıkarak Troya antik kentini sanal ortamda gezdik. 900’ü aşkın hekimin katıldığı sanal gezide rehberlik yapan Hakkı Kaya Ocakaçan İlyada’da geçen olayları özetledi ve Troya antik kentinin kuruluşunu, Troya’nın önemini anlattı.

Hakkı Kaya Ocakaçan’dan Troya kentinin tarih içindeki önemini ve buradaki arkeolojik kazıların tarihçesini dinledik. Alman maceracı, tüccar, amatör arkeolog Schliemann’ın Troya’yı ve Priamos’a ait olduğunu düşündüğü hazineyi buluşu ve Yunanistan’a kaçırış sürecini öğrendik ve günümüzde Moskova’da Puşkin Müzesi’nde sergilenen hazineyi gördük.
Daha sonra Troya antik kentinin kalıntılarını sanal ortamda gezerken bir yandan da bu kalıntıların döneminde nasıl göründüğünü izleme olanağı bulduk.

İki haftada bir İstanbul Tabip Odası üyelerine ücretsiz olarak düzenlediğimiz E Tur Düş Gezileri birbirinden keyifli ve heyecan verici gezilerle devam edecek. Bir sonraki gezimiz 17 Şubat 2021, Çarşamba günü 20.00’de yapılacak “Mimar Sinan ve İstanbul Eserleri” (3 oturumlu) üzerine olacak.

Gezi programlarının detayları için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!