E-Turla Yapılan “Göbeklitepe” ve ‘’Afrodisias’’ Düş Gezileri Büyük İlgi Gördü


  • Ocak 09, 2021
  • 526

“Göbeklitepe” E-Tur Düş Gezisi Büyük İlgi Gördü

Covid-19 pandemisi sebebiyle seyahat olanaklarının kısıtlandığı, hekimlerin zorlu çalışma koşulları nedeniyle kendilerine zaman ayırmakta sıkıntı yaşadığı bir dönemde İstanbul Tabip Odası olarak düzenlediğimiz E-Tur Düş Gezileri kapsamındaki ilk gezimiz “Göbeklitepe” ile başladı. 2 Aralık 2020, Çarşamba akşamı gerçekleştirilen geziye üyelerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Rehber Hakkı Kaya Ocakaçan anlatımı ile dinlediğimiz Göbeklitepe’nin hikayesini geçmişten günümüze bir akış ile izledik. Dünyanın en önemli arkeolojik keşiflerinden biri olan Göbeklitepe’de yapılan kazı çalışmaları, 20 yıllık kazı hikayesi, büyük emek harcayan arkeologların hikayeleri, yeryüzüne çıkan harika eserleri öğrenme fırsatı bulduk. Göbekli Tepe öncesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken Haleplibahçe Müzeler Kompleksi içindeki Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’ni, Harran, Şuayb Şehri, Soğmatar’ı görme şansı yakaladık.

İki haftada bir İstanbul Tabip Odası üyelerine ücretsiz olarak düzenlediğimiz E Tur Düş Gezileri birbirinden keyifli ve heyecan verici gezilerle devam edecek.

Gezi programlarının detaylarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.istabip.org.tr/6192-dus-gezileri-basliyor.html

 

E-Tur Düş Gezileri’nin İkincisinde Afrodisias Kentini Gezdik

Üyelerimize sanal ortamda turlara katılma imkanı sunan E-Tur Düş Gezileri kapsamındaki ikinci gezi 16 Aralık 2020, Çarşamba akşamı gerçekleştirildi.

İstanbul Tabip Odası üyesi hekimlere ücretsiz olarak düzenlenen gezilerin ikincisinde Anadolu’nun en önemli antik kentlerinden biri olan Afrodisias tanıtıldı. Üyelerimiz deneyimli rehber Hakkı Kaya Ocakaçan’ın anlatımıyla hem şehrin tarihi hakkında bilgi edindiler hem de Afrodit tapınağını, Tetraplylon’u, Odeon’u, Heykeltraşlık Okulunu, Piskaposluk Sarayını, Stadion’u, Tiyatroyu, Tetraston’u, Tiyatro Hamamlarını, Agora’yı, Hadrianus Hamamlarını, Nekropul’u, ünlü Sebastion’u detaylı olarak inceleme şansı buldular.


Bu HABERİ Paylaş!