Hekimler Üzerinde Baskı ve Cezalandırma Aracına Dönüşen SABİM ve CİMER Şikayetleri Hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’ne Yazı Gönderdik


  • Ekim 28, 2020
  • 9493

Uzun zamandır hekimler ve sağlık çalışanları üzerinde bir baskı, yıldırma uygulaması haline dönüşen, meslektaşlarımızın çalışma şevkini kıran ALO 184 SABİM Hattı ve CİMER uygulaması konusundaki sorunlara dikkat çekmek ve çözüm için adım atılmasını istemek için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazıyla başvurduk.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip imzalı yazıda; vatandaşların bilgi edinmesi ve şikayet iletmesi amacıyla başlatılan bu uygulamaların hekimler ve sağlık çalışanları üzerinde bir baskı, cezalandırma aracı haline geldiğine, bu durumun çalışma şevkini kırdığına dikkat çekildi.

Yazıda bu kanallar üzerinden yapılan başvuruların önce sorumlu yöneticiler tarafından değerlendirilerek süzgeçten geçirilmesi, her başvurucu için incelemeci atanması ve savunma alınmasından vazgeçilmesi gerektiği vurgulandı. Başvuruların ön elemeler, yeterli araştırma yapıldıktan sonra, gerek görüldüğü takdirde bir inceleme dosyası ile sonuçlandırılması gerektiği belirtildi ve bu doğrultuda gerekli düzenlemelerin yapılması talep edildi.

Gönderilen yazı için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!