İstanbul Tabip Odası seçimlerine dair duyuru


  • Temmuz 30, 2020
  • 2084

Sayın Meslektaşımız,

Bilindiği gibi 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu gereğince Nisan ayında yapılması gereken İstanbul Tabip Odası seçimli Genel Kurulunu COVİD-19 pandemisi ve getirilen kısıtlamalar sebebiyle gerçekleştirememiştik. Yüksek Seçim Kurulu 03.06.2020 tarihli kararıyla meslek odalarının seçimlerinin yapılabileceğini bildirmiş, Türk Tabipleri Birliği de tabip odaları için bir seçim takvimi belirlemiştir.

Bu çerçevede; İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Olağan Seçimli Genel Kurulun 8-9 Ağustos 2020 tarihlerinde İstanbul Tabip Odası binasında (Türkocağı Caddesi No: 9 Cağaloğlu İstanbul) yapılmasına karar vermiştir.

Yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde ise Genel Kurul toplantısının 15 Ağustos 2020, Cumartesi günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Toplantı Salonunda (Türkocağı Cad. No: 1 Kat: 2 Cağaloğlu İstanbul), seçimin ise 16 Ağustos 2020, Pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde (Sütlüce Mah. Karaağaç Cad. No: 19 Beyoğlu İstanbul) yapılmasına karar verilmiştir.

Seçimlerde oy kullanabilecek seçmen listesi (Fatih 2. İlçe Seçim Kurulu'nun oluşturduğu takvim gereği) 2-3 ve 4 Ağustos 2020 tarihlerinde İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu binasında askıya çıkartılacaktır. Askı tarihlerinin bayram tatiline denk gelmesi sebebiyle, üyelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekli önlemler alınmıştır; hem ilgili seçim kurulunda hem de Odamızda nöbetçi personel olacaktır.

Gerçekleştirilecek seçimlerin hekimlerin giderek artan sorunlarına çözüm getirecek sonuçlar üretmesini, daha iyi bir hekimlik ve sağlık ortamı konularında katkı sağlamasını diliyoruz.

Seçim ortamının düzen ve huzurunun sağlanması ve seçimlerin hekimlere yakışır bir atmosfer içinde geçmesi ise hepimizin ortak dileğidir. Bu düzen ve huzur ortamının sağlanması doğrultusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi için Fatih İlçe Seçim Kurulu'nca Odamıza iletilen "Seçimlerde Uyulması Gereken Kurallar” konulu yazıyı ekte bilginize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

Dr. Osman ÖZTÜRK
Genel Sekreter
Yönetim Kurulu adına

 

Fatih İlçe Seçim Kurulu'nun "Seçimlerde Uyulması Gereken Kurallar” içerikli yazısı için tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!