Sağlıkta Şiddette Son Nokta: Beylerbeyi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kundaklandı


  • Haziran 19, 2020
  • 3494

Sağlıkta şiddet ne yazık ki bir sağlık kurumunun kundaklanarak yakılmasına kadar vardı. 18 Haziran 2020, Perşembe günü Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH’ye bağlı Beylerbeyi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde dışarıdan atılan yanıcı madde nedeniyle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın sebebiyle üst katlarda mahsur kalanlar itfaiyenin müdahalesiyle tahliye edilirken, bina kullanılamaz hale geldi, 2 sağlık çalışanı yaralandı.

Daha önce burada tedavi görmüş bir kişinin doktoruna ulaşamadığı gerekçesiyle dışarıdan yanıcı madde attığı iddia edildi.
Yaşanan vahim olay sonrası İstanbul Tabip Odası (İTO) sosyal medya hesaplarından, yangında kullanılamaz hale gelen binanın fotoğrafı paylaşıldı ve “Sağlıkta şiddetin geldiği yer: Beylerbeyi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi”nin bugünkü saldırıdan sonraki hali. Sağlık Bakanı’na, İstanbul İl Sağlık Müdürü’ne sesleniyoruz: Güvenli Çalışma Ortamları İstiyoruz!” denildi.

İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ve İTO Temsilciler Kurulu Divan Başkanı Dr. Süheyla Ağkoç’tan oluşan bir heyet ise 19 Haziran 2020, Cuma günü Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH’ye geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi ve AMATEM Klinik Şefi Doç. Dr. Merih Altıntaş, Polikliniklerden Sorumlu Şef Dr. Yusuf Özay Özdemir ve Tevfik Sağlam Servisi Şefi Dr. Engin Emrem Beştepe ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İstanbul Tabip Odası’nın geçmiş olsun dileği iletildi, yaşanan olaya ilişkin bilgi alındı.

Görüşmede sağlıkta şiddet olaylarının ulaştığı nokta ve özellikle Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri ve hastane psikiyatri kliniklerinde yaşanan şiddet olaylarındaki artış görüşüldü. Sağlık kurumlarında güvenli çalışma ortamlarının sağlanması konusunda yürütülecek çalışmalar ele alındı.

Olayla ilgili olarak iş kazası tutanağının tutulmasının hukuki süreç açısından son derece önemli olduğu hatırlatıldı ve İstanbul Tabip Odası olarak hekimlere her türlü desteğin verileceği, sürecin takipçisi olunacağı vurgulandı.


Bu HABERİ Paylaş!