TTB ve İstanbul Tabip Odası’nın 30 yıllık Emekçisi Dr. Ali Özyurt’u Sonsuzluğa Uğurladık


  • Ocak 18, 2020
  • 4873

İstanbul Tabip Odası 2010-14 dönemi Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Tabipleri Birliği 2016-2020 dönemi Yüksek Onur Kurulu Üyesi, meslek örgütümüzün 30 yıllık aktivisti, emekçisi, hekimliğinin yanı sıra yazar, edebiyatçı kimliğiyle de tanınan Dr. Ali Özyurt’un genç yaşta aramızdan ayrılışı büyük üzüntü yarattı. Dr. Ali Özyurt’u son yolculuğuna yüzlerce kişi uğurladı.

Dr. Ali Özyurt için ilk tören 17 Ocak 2020, Cuma günü 11.00’da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde yapıldı. 

Ardından 12.30’da uzun yıllar emek verdiği, her kademesinde görev aldığı İstanbul Tabip Odası önünde kitlesel bir tören düzenlendi. Törene, Dr. Ali Özyurt’un ailesi, eşi Dr. Hazan Özyurt’un yanı sıra çok sayıda meslektaşı, uzun yıllar görev yaptığı Siyami Ersek EAH’den çalışma arkadaşları, çeşitli siyasi parti ve kitle örgütlerinden birlikte mücadele yürüttüğü arkadaşları katıldı. 

Törende dostları Dr. Ali Özyurt’un ardından konuşmalar yaptılar, onun sevdiği şiirleri seslendirdiler. 

İTO Yönetim Kurulu’nda ve TTB Yüksek Onur Kurulu’nda birlikte görev yaptığı TTB 2. Başkanı Dr. Ali Çerkezoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hekimlikte meslektaşımız, eylemlerde yoldaşımız, sohbetlerde arkadaşımız, dertlerimizde abimiz,  sevinçlerimizde kardeşimiz, işleri kolaylayanımız, sorun çözenimiz, organizasyon yapanımız, tiyatrocumuz, edebiyatı odaya taşıyan yazarımız, şairimiz, barış akademisyenimiz;  bütün mücadele azmi ve güler yüzüyle sol yanımız, kararmayan cevahirimiz,

Sevgili Ali seni unutmayacağız!

Gezi’nin güler yüzlü doktoru, Kuddusi Okkır, Güler Zere raporlarının mimarı, Biber Gazı Yasaklansın İnisiyatifinden Mayınsız Türkiye çalışmasına; sağlığıma engel olma platformundan Taksim Dayanışmasına;  Herkese Sağlık Güvenli Gelecek platformundan işçi sağlığı iş güvenliği meclisine, sosyal medya çalışmalarından, edebiyat matinelerine kadar... Meslek örgütümüzün her işinde yer alan, her şeyini  paylaşan,  karşısındakini öven,  takdir eden, değer veren, gülümseyen ve gülümseten  30 yıllık aktivisti, emekçisi, örgütçüsü, lideri… Sevgili Ali Özyurt,

Bilesin ki, bu ülkede demokratik hekim hareketi var olduğu sürece; hekimler yoksul halkın, mağdurların, ötekileştirilenlerin,  ezilenlerin,  yanında saf tuttuğu sürece; Tabip Odaları emekten, demokrasiden, özgürlükten ve barıştan yana tutum almaya devam ettiği sürece bu mücadelenin bir yerinde sen de olacaksın!”

İTO Başkanı Dr. Pınar Saip konuşmasında şunları söyledi: “Ali çok özel bir insandı. Herkese değen, dokunan, umut veren biriydi. Onun enerjisi, yaşamı, bize öğrettikleri unutulmayacak. O hem bir sıra neferiydi hem de bir liderdi, bize yol gösteren. İstanbul Tabip Odası’nın en mücadeleci insanlarından biriydi. Onun bize açtığı yol, perspektif gelecekte de bizlere yol gösterecek.”

TTB Başkanı Dr. Sinan Adıyaman konuşmasında şunları söyledi: “Ali hepimize dokundu. Hem örgüte, hem bireysel olarak tek tek bizlere dokundu. Hasta yatağında bile etkinlikler organize etti. Daha 3 ay önce çok önemli bir toplantı düzenledik. Hasta yatağında ‘ben duruma el koydum’ dedi ve öyle büyük katkı sundu ki, insanlar o toplantıyı ayakta izledi. Onu çok arayacağız, ona layık olmaya çalışacağız.”

TTB eski başkanları Dr. Gençay Gürsoy, Dr. Raşit Tükel ve Dr. Özdemir Aktan, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Samet Mengüç, TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Taner Gören, İTO eski başkanlarından Dr. Selçuk Erez, DİSK Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, Dr. Nazmi Algan, Dr. Onur Hamzaoğlu, Dr. Ayşegül Tözeren, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu törende konuşma yapan isimler arasındaydı.

İTO önündeki törenin ardından Dr. Ali Özyurt Gaziosmanpaşa Merkez Camisi’nde ikindi namazını takiben 500 Evler Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlandı.


Bu HABERİ Paylaş!