Sempozyum Şehir Hastaneleri: “Yalanlar – Gerçekler”


  • Ekim 14, 2019
  • 3648

 

Şehir Hastanesi Devlet Hastanesi Değildir

Şehir Hastanesi Bir Beyaz Fil Projesidir

"Herkes biliyor

geminin su aldığını,

herkes biliyor

kaptanın yalan söylediğini,

herkes biliyor

zarların hileli olduğunu”  Leonard Cohen 

Değerli Meslektaşlarımız,

Kamu Özel Ortaklığı finansman modeliyle yapılan şehir hastaneleri küçük bir azınlığın hayali, hastaların ve sağlık çalışanlarının kabusu oldu. 

Şehir hastanelerinin heybetini anlatmak için kullanılan "mega" tabiri aslında ona harcanacak paradan geliyor. Kimileri "cebimizden beş kuruş çıkmayacak" demeye devam etse de artık herkes biliyor. Devasa yapılarıyla, sağlık çalışanlarının dayanışmasını bozan yönetim anlayışıyla, alışveriş merkezine benzer tasarımıyla, içinde kaybolanlar için kurulan çağrı merkezleriyle, ulaşılması imkansız yer seçimleriyle, bugüne kadar harcanan paranın milletvekillerine bile "sır" kalmasıyla, şirketlere verilen "hasta etme" garantileriyle artık herkes biliyor, şehir hastaneleri bizim için değil, bizim değil, bizim faydamıza değil. 

Türk Tabipleri Birliği, şehir hastanelerine karşı 10 yıldır mücadele ediyor. Şehir hastanelerinin yaratacağı zararları dün söyledi, bugün yaşanıyor. 

Bugün yaşananları kayda geçirmek, mücadelenin nasıl sürdürüleceğini tartışmak ve yarın bu hasarı azaltmanın yollarını bugünden aramak için bir araya geliyoruz. 

Sempozyum programı ekte sunulmuştur.

Katılımınızı bekliyoruz.

Türk Tabipleri Birliği

İstanbul Tabip Odası

 

Tarih   : 09 Kasım 2019 Cumartesi

Yer      : Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi

Adres  : Darülaceze Cd. Boruçiçeği Sk. No:2 Şişli/İstanbul

Program için tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!