Denetim süresinde suç işleyen saldırgana hapis cezası!


  • Temmuz 25, 2019
  • 2409

Hekimi darp eden saldırgan, denetim süresi içinde yeniden suç işlediği için 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırıldı.

Maslak’da özel bir hastanede görev yapan bir hekim, babalarının tedavisiyle yeteri kadar ilgilenilmediğini iddia eden 3 hasta yakının saldırısına maruz kalmış, olay nedeniyle hekimin 3 kaburgası kırılmıştı.

Hekime yönelik saldırıyı gerçekleştiren hasta yakınları hakkında açılan dava, İstanbul 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve yapılan yargılama sonucunda 18.06.2013 tarihinde hasta yakınları ayrı ayrı 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmıştı.

Sanıkların daha önce sabıkası bulunmadığından hükmün açıklanması geri bırakılmış ve sanıklar 5 yıl denetim süresine tabi kılınmıştı.

Hasta yakınlarından biri denetim süresi içinde, bir avukata hakaret ederek yeniden kasıtlı suç işlediğinden, İstanbul 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hekime yönelik şiddet dosyası yeniden görüldü.

Yargılama neticesinde 25.06.2019 tarihinde sanık hakkında bu kez hükmün açıklanması geri bırakılmaksızın ve erteleme hükümleri uygulanmaksızın 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verildi. Karar kesinleştiğinde hapis cezası infaz edilecek.

İstanbul Tabip Odası
Hukuk Bürosu


Bu HABERİ Paylaş!