Bursiyerlerimiz Balat-Ayvansaray Kültür Turunda Buluştu


  • Mayıs 30, 2019
  • 1309

İstanbul Tabip Odası (İTO) Tıp Eğitimi Bursu’na katkı sağlayan meslektaşlarımız ve burs alan öğrencilerimiz 19 Mayıs 2019, Pazar günü Odamızın organizasyonuyla gerçekleştirilen Balat-Ayvansaray Kültür Turunda bir araya geldiler.

Kültür Turuna Yönetim Kurulumuzu temsilen Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu ile İTO ve TTB eski başkanlarından Dr. Özdemir Aktan da katıldı.

Kültür turu Mihrimah Sultan Camisi’nden başladı ve ardından Bizans döneminde kilise, fetihten sonra ise cami olarak kullanılmış tarihi bir yapı olan Kariye Müzesi gezildi. Edirnekapı sokakları, Eğrikapı’daki Tekfur Sarayı, Kazasker İvaz Efendi Camisi ve Bizans mimarisinden günümüze kalan tek saray olan Blaherna, Tarihi Balat Çarşısı, Ferruh Kethüda Camisi ve Hraştagabet Kilisesi gezildi. Kültür gezisi dünyanın tek demir kilisesi olan Sveti Stefan Bulgar Kilisesinin gezilmesi ardından sona erdi.

Katılımcılar bu kültür gezisiyle güneşli, güzel bir Mayıs gününde fotoğrafçıların uğrak yeri ve önemli bir turistik bölge olan Balat-Ayvansaray’ı keşfetmenin tadını yaşadılar.

İstanbul Tabip Odası Tıp Eğitimi Bursu destekçi kaydı için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!