Hekime yönelik şiddet cezasız kalmadı


  • Nisan 25, 2019
  • 2147

Hukuk Büromuz tarafından takip edilen şiddet dosyalarında, sanıklar hapis ve para cezaları ile cezalandırıldı:

1. Muayenehanesinde mesleğini icra eden bir hekim, yaptığı ameliyatı beğenmeyen ve parasını geri isteyen bir hastanın yakınının tehditlerine maruz kalmıştır.

Hasta yakını hakkında açılan dava, İstanbul Anadolu 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve yapılan yargılama sonucunda 02.04.2019 tarihinde sanık hakkında; “tehdit” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verilmiştir

Sanığın sabıkalı geçmişi nedeniyle, verilen cezada, hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve erteleme hükümleri uygulanmamıştır.

2. Özel bir hastanenin acil servisinde görev yapan bir hekim, 20.11.2018 tarihinde kalp krizi geçiren bir hastaya müdahale ederken, halsizlik ve üşüme şikayetleri ile gelen ve hekimin diğer hastaya müdahalesini beklemek istemeyen bir hastanın sözlü ve fiziksel saldırısına maruz kalmıştır.

Hekime yönelik saldırıyı gerçekleştiren hasta hakkında açılan dava İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve yapılan yargılama sonucunda 26.03.2019 tarihinde sanık hakkında; “kasten yaralama” suçundan 5 ay hapis cezası, “hakaret” suçundan ise 10 ay hapis cezası verilmiştir.

Sanığın daha önce sabıkası bulunmadığından hükmün açıklanması geri bırakılmış ve sanık 5 yıl denetim süresine tabi kılınmıştır.

3. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Acil Servisinde görev yapan bir hekim, hasta yakınlarından acil servisini boşaltmalarını istediği için fiziksel saldırıya maruz kalmış, kollarından tutularak tartaklanmıştır.

Hasta yakını hakkında açılan dava İstanbul Anadolu 51. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve yargılama neticesinde sanık “yaralama” suçundan 3.000-TL adli para cezası ile cezalandırılmıştır.

Sanığın daha önce sabıkası bulunmadığından hükmün açıklanması geri bırakılmış ve sanık 5 yıl denetim süresine tabi kılınmıştır.

İstanbul Tabip Odası
Hukuk Bürosu

 


Bu HABERİ Paylaş!