Sn. Ekrem İmamoğlu'na mazbatası bir an önce teslim edilmelidir


  • Nisan 10, 2019
  • 6930

Ülkemiz 31 Mart 2019 günü bir yerel seçim geçirdi. Bugün 10 Nisan 2019 ve Türkiye'nin en büyük kenti, dünyanın en büyük megapollerinden olan İstanbul'un hâlâ bir belediye başkanı "yok”.

Hepimiz gördük; iktidar partisi devletin ve medyanın bütün gücünü arkasına almasına, toplumu kutuplaştırmasına, rakip parti ve ittifaka oy verenleri tehdit etmesine rağmen kazanamadı. Ancak on gündür seçim sonuçlarını ve halkın iradesini kabul etmek istemiyor ve hepimizi son derece rahatsız eden bir gerilimi ısrarla sürdürüyor.

Hepimiz şahitiz; kendi kazandıkları seçimlerde her türlü usulsüzlük iddiasını şiddetle reddedip engelleyenler şimdilerde tam tersini yapıyor. Önce, daha sandıkların açılması tamamlanmadan "Biz kazandık!” diye ilan ettiler, yetmedi, ertesi gün bütün İstanbul'u afişlerle donattılar. Olmayınca kazanamadıklarını anlayınca sandıklara itiraz yoluyla sonuç almaya çalıştılar. O da olmayınca şimdilerde seçimleri yenilemeye çalışıyorlar.

Hepimiz gözlemliyoruz; bu belirsizlik ve hukuksuzluk toplumun huzurunu bozmakta ve ruh sağlığını olumsuz etkilemektedir.

Hepimiz biliyoruz; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı 31 Mart'taki seçimi kazanan Sn. Ekrem İmamoğlu'dur.

Hepimiz sesleniyoruz; herkes seçmenin iradesine saygı göstermeli ve sandıktan çıkan sonucu olgunlukla kabul etmelidir.

Hepimiz talep ediyoruz; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'na mazbatası bir an önce teslim edilmelidir!

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!