Hekime Yönelik Şiddeti Öven Sosyal Medya Kullanıcılarını Cumhuriyet Savcılığı’na Şikayet


  • Mart 19, 2019
  • 2410

Geçtiğimiz günlerde Medilife Çapa Hastanesi’nde üroloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Hasan Cabbar bir hastasının yakınlarınca öldüresiye darp edilmişti.

Saldırı sonucu bilincini kaybeden meslektaşımız, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, beyin kanaması teşhisiyle bir süre yoğun bakımda tedavi görmüş, burun ve kolundaki kırıklar nedeniyle ameliyat olmuş ve günler sonra taburcu olmuştu. 

Yaşanan bu olay meslek kuruluşumuzca hastane önünde yapılan basın açıklaması ile protesto edilmişti. https://www.istabip.org.tr/5185-bir-kez-daha-soruyoruz-olmemizi-mi-bekliyorsunuz.html 

Saldırı ve tehditlere maruz kalan hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik caydırıcı ve etkili önlemler alınması, şiddet eylemlerine zamanında ve etkili müdahalede bulunulması, soruşturmaların emniyet görevlilerince ivedilikle ve titizlikle yürütülmesi için İstanbul Valiliği’ne başvuru da yapmıştık. https://www.istabip.org.tr/5189-medilife-capa-hastanesi-ile-ilgili-istanbul-valiligi-ne-basvurduk.html 

Bunların yanı sıra Dr. Hasan Cabbar’ın yaşadığı saldırı sonucu şüphelilerden biri tutuklanmış, olay tutuklanan şüpheli ve ailesinin asılsız iddialarıyla birlikte televizyonların ana haber bültenlerine de yansımış ve bu haberler ilgili televizyonların Facebook hesabından da yayınlanmıştır. 

Bu yayınların altında yapılan bazı yorumlarda ise kan dondurucu cinsten, hekimleri hedef alan, hedef gösteren, aşağılayan, hakaretler içeren ifadeler yer almıştır.

Bahsi geçen haberlerin altında bu ve benzeri şekilde yorum yapan Facebook kullanıcıları Hukuk Büromuz tarafından tespit edilmiş ve cezalandırılmaları için Türk Ceza Kanunu’nun 214. maddesinde düzenlenen “Suç işlemeye tahrik”, 215. maddesinde düzenlenen “Suçu ve suçluyu övme” ve 216. maddesinde düzenlenen “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suç isnatlarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurulmuştur.

Üyelerimizin bilgilerine sunarız.

 

 


Bu HABERİ Paylaş!