14 Mart 100 yaşında Mutsuz


  • Mart 15, 2019
  • 1102

14 Mart haftası kapsamında Silivri temsilciliğimizin düzenlediği Silivri 14 Mart Anıt töreni ilçedeki hastane ve birinci basamak sağlık çalışanlarının yoğun ilgisiyle 14 Mart 2019 tarihinde Silivri Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Törene Silivri Belediye başkanı Özcan Işıklar, belediye meclis üyeleri, parti, sendika, dernek temsilcileri, Medicalpark ve Kolan Hastanesi başhekimleri, hastane temsilcilerimiz, hekimler ve sağlık çalışanları katıldı.

Etkinlik Silivri temsilciliğimiz adına hazırlanan çelengin Atatürk anıtına konulması sonrasında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

SES üyesi Ebe Yeliz Keser’in sunduğu programda Silivri temsilcimiz Dr. Fethi Bozçalı bir konuşma yaptı. Dr. Bozçalı konuşmasında Sağlık Bakanlığı’nı tüketime dayalı sağlık politikalarından vazgeçmeye, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin durdurulması için sorumluluk almaya çağırdı. Bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların giderek arttığını, Dünya Sağlık Örgütü’nün bu artışın önüne geçilmesi için tüm ülkelere acil çağrıda bulunduğunu, ülkemizde bu hastalıkların giderek artmasına, buna bağlı birçok erken ölüm vakası görülmesine rağmen, kronik hastalıkların önlenmesi ve yönetilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın yeterli ve etkili çaba göstermediğini dile getirdi.

Silivri Devlet Hastanesi temsilcimiz Dr. Meltem Irmak’ın ‘14 Mart 100 yaşında Mutsuz’ başlıklı 14 Mart bildirgesini okumasının ardından etkinlik sona erdi.

14 Mart bildirgesi için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!