VI. İstanbul Tabip Odası 14 Mart Bireysel Satranç Turnuvası sona erdi


  • Mart 11, 2019
  • 3044

14 Mart Tıp Haftası kapsamında her yıl haftanın açılış etkinliği olarak gerçekleştirilen bireysel satranç turnuvasının altıncısı 9-10 Mart 2019 tarihlerinde odamızın Cağaloğlu binasında yapıldı.

Turnuva açılış töreninde konuşan İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Dr. Pınar Saip, satranç sporunun önemine ve hekimlik mesleğine olan pozitif etkisine değindi. Turnuvanın açılış hamlesini de yapan Dr. Saip sporculara başarılar diledi.

Tıp doktoru, diş hekimi, tıp fakültesi ve dişhekimliği fakültesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen, 

İstanbul Tabip Odası Satranç Grubu ile Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği'nin birlikte organize ettiği turnuva beş tur üzerinden 45 dakika düşünme süreli 30 saniye hamle başına eklemeli tempo ile oynandı.

Son derece nezih bir atmosferde ve centilmence geçen turnuvada dereceye giren sporculara kupa ve ödülleri turnuva bitiminde İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Recep Koç tarafından takdim edildi.

Turnuvada tüm maçlarını kazanarak 5/5 yapan Salih Zeydan şampiyon olurken, ikinciliği tek beraberliği bulunan Nail Paksoy 4,5/5 puanla kazandı. Üçüncülüğü ise 3,5/5 puanla Bahadır Barutçu kazandı.

Dereceye giren sporcuları kutluyor, turnuvaya katılan tüm sporculara teşekkür ediyoruz.


Bu HABERİ Paylaş!