Hekimi Bıçakla Tehdide Hapis Cezası!


  • Şubat 08, 2019
  • 1963

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil tıp uzmanı olarak görev yapan Dr. Türker Karaboğa, 28.12.2015 tarihinde acil servise getirilen bir hastaya müdahale etmiş, sarı alana alınmasını sağlamış, ileri tetkiklerin yapılmasını istemiştir. 

Hastadan kan alındığı sırada hastanın oğulları olan Metin K. ve Tekin K. tarafından “ne kadar çok kan alıyorsunuz”, “ne biçim doktorluk yapıyorsunuz” gibi sözlere maruz kalan hekim, hasta yakınlarının kendilerini meşgul etmemeleri için dışarıda beklemelerini istemiştir. Bunun üzerine hasta yakınları “doktor sen dışarı gelsene” gibi sözler söylemiş, hekimin güvenlik personelini çağırmak için dışarı çıkması üzerine de Metin K. elindeki bıçakla hekimin üstüne yürüyerek tehdit etmiştir. Araya giren güvenlik personeli şahsı uzaklaştırmaya çalışmıştır. Bu sırada Tekin K., hekimi yumrukla darp etmiş, güvenlik personeli kendisini uzaklaştırırken onun da üzerinde bıçak olduğu saptanmıştır. Her iki bıçak da polise teslim edilmiştir. 

Şahıslar hakkında açılan dava Küçükçekmece 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve yapılan yargılama sonucunda 06.02.2019 tarihinde sonuçlanmıştır. Mahkeme, sanık Metin K. hakkında tehdit suçundan 1 yıl 4 ay hapis cezası vermiş, sanığın daha önceden sabıkası bulunduğu için hükmü açıklamış ve cezayı ertelememiştir.

Sanık Tekin K. hakkında ise kasten yaralama suçundan 2.920-TL adli para cezası, yasak nitelikte bıçak taşıma suçundan da 500-TL adli para cezası vermiştir. Sanığın daha önce sabıkası bulunmadığından hükmün açıklanması geri bırakılmış ve sanık 5 yıl denetim süresine tabi kılınmıştır.

07.02.2019

İstanbul Tabip Odası
Hukuk Bürosu


Bu HABERİ Paylaş!