Felsefe Toplantısı 35: Felsefi Şüphecilik


  • Kasım 06, 2018
  • 1313

Değerli Felsefe Dostları,

Dr. Levent Safalı ile sürdürmekte olduğumuz 5 haftalık felsefe atölyesi çalışmamız felsefenin olmazsa olmazı en temel düşünme argümanlarından “felsefi şüphecilik” ile devam ediyor. 

Toplantıda felsefi şüpheciliğin ele alınma bağlamını Levent Safalı şöyle açıklıyor; 

“Etrafımızda olup bitenler, geçmişte yaşananlar ve diğer insanların düşüncelerini nasıl oluyor da biliyoruz. Gündelik koşturmacamız içinde nadiren aklımıza gelse de ‘felsefenin avlusuna’cı (skeptik) argümanlar oluşturur.

Bu sohbetimizde skeptik akıl yürütmeleri ve onlara karşı geliştirilen argümanları merkeze alan bir tartışma hedefliyoruz."

Bilimsel düşüncenin, tıbbi pratiğimizin olmazsa olmazı skeptik akıl yürütme ve felsefi temelleri üzerine birlikte düşünmek ve tartışmak için sorularınızla katılımınızı bekliyoruz.

Felsefe Atölyemizin kaynak kitabı olan Thomas Nagel ‘in “Herşey Ne Anlama Geliyor” isimli kitabının pdf formatını internetten ücretsiz olarak indirebileceğinizi hatırlatalım.

13 Kasım 2018, Salı akşamı saat 19.30'da İTO Kadıköy bürosunda görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın.

İstanbul Tabip Odası

 

Felsefi Şüphecilik

Konuşmacı: Levent Safalı

Moderatör: Doç. Dr. Osman Elbek

13 Kasım 2018, Salı

Saat:19.30

İstanbul Tabip Odası KADIKÖY binası

 

Levent Safalı: 1965 Gaziantep doğumlu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1994'de Heybeliada Göğüs Hastalıkları Merkezi'nden göğüs hastalıkları ve tüberküloz uzmanlığını aldı. 2000-2004 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi FelsefeBölümü'nde master yaptı. 2002 yılından beri Özgür Üniversite'de felsefedersleri vermekte.

Osman Elbek: Tıp doktoru. Sağlık, siyaset ve politika konularında makaleler yazıyor.

Tanıklık (2010, Ürün Yayınları), Antep (2011, İletişim Yayınları), Neoliberalizm ve Mahremiyet (2011, Metis Yayınları), Tıp Bu Değil (2012, İthaki Yayınları), Sağlığın Siyasal Ekonomisi Hekim / Sağlıkçı Emek Tartışmaları (2012, Sorun Yayınları), Tıp Bu Değil 2 (2013, İthaki Yayınları), Kapitalizm Sağlığa Zararlıdır (2013, Hayykitap), Tıp Budur! (2014, İthaki Yayınları), Bilim ve Toplum (2015, Evrensel Basım Yayın) ve Türkiye’de Sağlık Siyaset Piyasa (2015, Notabene Yayınları) isimli kitapları ya da kitaplarda bölümleri vardır.

Son olarak Cumhuriyet Gazetesi’nin pazar ekinde yer alan “Sağlık Olsun” isimli köşenin de yazarlığını yaptı.


Bu HABERİ Paylaş!