Gaziosmanpaşa Taksim EAH’ne Ziyaret


  • Nisan 30, 2018
  • 2720

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu 27 Nisan günü Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni (EAH) ziyaret etti. 5 Nisan’daki yangından sonra ek hizmet binası Fizik Tedavi  EAH’ne taşınan hastaneye yapılan ziyarete İTO Genel Sekreteri  Dr. Osman Öztürk, Yönetim Kurulu üyeleri  Dr. Güray Kılıç ve Dr. Murat Ekmez katıldı.

Ziyarette ilk olarak Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’yla (SES) ortak yapılan toplantıda hekimler, sağlık çalışanları hastanenin taşınması sürecinde yaşanan sorunları, yanan hastane binasının durumu, inşaatı tamamlanan Taksim EAH’nin açılışı ve taşınmayla ilgili belirsizlik ve kaygıları, mesai kaydırma, vardiya sistemi, asistan eğitimi, döner sermaye ödemelerinde azalma olacağı, vb. görüşlerini dile getirdiler.

İTO Heyeti daha sonra Başhekim Doç. Dr. Savaş Öztürk’le görüştü. Görüşmeye İTO Hastane Temsilcisi Dr. Çiğdem Arslan, SES Şişli Şube Eş Başkanı Ferdane Çakır, SES işyeri temsilcileri handan Mısıroğlu ve Güneri Polatoğulları, Başhekim Yardımcısı Dr. Zehra Baskak ve Sağlık Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sevda Maden de katıldı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede İTO ve SES yöneticileri, çalışanların aktardıkları sorunları dile getirip öncelikle hastanenin yangın ve taşınma sürecindeki belirsizliklerin giderilmesinin ve çalışanlarla karşılıklı bilgi alışverişinin önemini vurguladılar. Başhekim Doç. Dr. Öztürk de yaşanan sorunları bildiklerini,  esas olarak yangın felaketinden kaynaklanan bu sorunların çözülmesi için yoğun şekilde çaba harcadıklarını, bir an önce taşınmaya çalıştıklarını, Taksim EAH’nden GOP Taksim Hastanesi EAH’ne gelen bütün çalışanların Taksim EAH’ne dönme haklarının saklı olduğunu belirtti.

İTO Heyeti de sorunların çözümünde diyalogun öneminin altını çizip konunun takipçisi olacaklarını belirttiler.


Bu HABERİ Paylaş!