Riskli Bebek ve Erken Müdahale Semineri Yapıldı


  • Ocak 25, 2018
  • 1221

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Aile Danışma Merkezi’nin riskli bebek ve erken müdahale konusuna yönelik farkındalık yaratma ve bilgilendirme amacıyla düzenlediği seminer 23 Ocak 2018, Salı günü Odamız evsahipliğinde gerçekleştirildi.

Sminer İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan Aile Danışma Merkezi Müdürü Pedagog Banu Bingöl Vakfın ve Merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Seminerde, riskli bebeklerde erken müdahalenin önemini anlatan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Aile Danışma Merkezi Fizyoterapisti Arzu Yılmaz ise yaptığı sunumda; “Riskli bebeklerde fizyoterapi ve rehabilitasyon açısından erken dönemde tedaviye başlanması büyük önem taşıyor. Bebeğin hızlı büyüme sürecinde iken sorunların fark edilip önlenmeye çalışılması gerekiyor. Yaş ne kadar küçükse sorunlara karşı beyni yeniden şekillendirme ve çocuğun potansiyelini en üst seviyesine çıkartabilme fırsatı o kadar yüksektir. Cerebral Palsy ya da diğer gelişimsel bozuklukların erken dönemde tespit edilmesi; uygun müdahale, rehabilitasyon ve tedavi seçeneklerinin belirlenmesini sağlıyor. Bu sayede ömür boyu rehabilitasyon gerektiren Cerebral Palsy ve diğer gelişimsel bozukluklarda ilerleme kaydedilebiliyor” dedi.


Bu HABERİ Paylaş!