Konferans/Forum: Şehir Hastaneleri


  • Kasım 02, 2017
  • 3385

Sayın Meslektaşlarımız,

AKP’nin uyguladığı Sağlıkta Dönüşüm Projesinde son perde açılıyor: “Devlet”in hastanesi gidiyor, “Şehir” hastanesi geliyor!
Kamu hastaneleri, Hazine’nin finansal riski üstlendiği ‘Yap-Kirala-Devret’ modeli ile, Şehir Hastanesi adı altında özelleştirilmektedir. Bu uygulama ile;

- 4 yıllık kira bedeli ile yapılacak hastanelere 20 yıl kira bedeli ödenecektir.

- Arazi, alt yapı ve finansman garantisini kamu üstlenmektedir. Eğer yeterince ‘müşteri’ hasta bulunamayıp zarar edilirse, aradaki fark otoyol ve köprülerde olduğu gibi vergilerimizden oluşan genel bütçeden karşılanacaktır.

- Kamu/özel işbirliği modeli ile hızla bina yapacağız denilerek, şimdiden Sağlık Bakanlığı'nın toplam yatak kapasitesinin üçte biri gizli özelleştirme ile finans çevrelerinin insafına terk edilmektedir.

- Kazanç getirecek tıbbi hizmetler, destek hizmetler ve ticari alan işletmesinin imtiyazı özel sektöre verilecektir.

- Şehrin içindeki ulaşımı kolay hastaneler kapatılmakta; şehrin dışında özel sektörün Sağlık Bakanlığı ile ortak yöneteceği AVM tarzı dev hastaneler kurulmaktadır.

-Şimdilik GSS primi, katkı-katılım payı ödeyerek hizmet alınan bu kurumlarda, özel sağlık kuruluşlarında olduğu gibi ilave ücretler ödenecektir.

-Başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına güvencesiz ‘taşeron’ sistemi ile daha da düşük ücretle çalışacakları bir çalışma modeli dayatılmaktadır.

-Biz hekimler; devletin kamu hastanesinde ciro/kira bedeli baskısı olmadan, sadece tıp biliminin gereklerine göre sağlık hizmeti vermek istiyoruz.

Hastanelerimize hep birlikte sahip çıkmak ve bu alandaki mücadelemizi ortaklaştırmak üzere düzenlediğimiz “KONFERANS /FORUM” etkinliğine katılımınızı bekliyoruz.

Toplantı Tarihleri

Anadolu Yakası:

15 Kasım 2017, Çarşamba

19.30

Yer: Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Toplantı Salonu

Avrupa Yakası:

23 Kasım 2017, Perşembe

19.30

Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi Tiyatro Salonu

Saygılarımızla,

Türk Tabipleri Birliği
İstanbul Tabip Odası


Bu HABERİ Paylaş!