23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!


  • Nisan 23, 2017
  • 1597

Türkiye Büyük Millet Meclisi 97 yıl önce bugün kuruldu. 23 Nisan 1920, ülkemizde çoğulcu ve katılımcı demokrasi kültürünün doğduğu gün iken, ne yazık ki 97 yıl sonra bugün, demokrasiyi ortadan kaldırmak için elden gelenin ardına konmadığı bir siyasi iklimde yaşıyoruz. 16 Nisan 2017 referandumu sürecinde yaşanan hukuksuzlukları da bu bağlamda değerlendirmek yanlış olmaz.

23 Nisan, demokrasi kültürünün filizlenmesinin tarihi olduğu kadar, dünyadaki ilk Çocuk Bayramı olmasıyla da özel bir gündür. Bugüne geldiğimizde ise, çocuklarımızın; çocuk cesetlerinin kıyılarımıza vurduğu, çocuk tecavüzünün aklanmak istendiği, her geçen gün artan sayıdaki çocuğumuzun yoğun emek sömürüsü altında çalıştırılırken iş cinayetlerine kurban gittiği, yaşam haklarının güvence altında olmadığı, eğitim ve sağlık haklarının önünde sayısız engellerin çıkartıldığı bir ortamda yaşadığını görüyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını demokrasiyi ve çocuklarımızı çepeçevre saran bu karanlık ortamda kutlama inadımız; emek, barış ve demokrasi ısrarımızın ve çocuklarımızı bu karanlıktan çıkarmak üzere verdiğimiz ve asla vazgeçmeyeceğimiz mücadelemizin sözüdür. KUTLU OLSUN

Türk Tabipleri Birliği
İstanbul Tabip Odası

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!


Bu HABERİ Paylaş!