İdlib’deki Kimyasal Silah Kullanımını Kınıyoruz!


  • Nisan 05, 2017
  • 1450

Suriye’nin İdlib kentinde kimyasal silah kullanımı sonucunda en az 100 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarcasının ağır olarak yaralandığını tarifsiz bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren, bugüne dek milyonlarca insanın zorunlu göç etmesi, yüz binlerce insanın katledilmesi, bir o kadarının ağır fiziksel ve ruhsal hasarlarla hayatına devam etmek zorunda kalmasına neden olan bu savaş ve çatışma ortamının insanlık değerlerine verdiği hasar onarılması güç boyutlara erişmiştir. Onlarca sözleşme ile garanti altına alınan nice hak ve değerlerin hiçe sayıldığı, sivil yurttaşların yaşam hakkının gözetilmediği, sağlık hizmetlerinin korunmadığı, işkence ve kötü muamelenin adeta olağan haline geldiği, insanlık tarihinin güzide eserlerinin ve doğanın talan edildiği bu şiddet sarmalının geldiği nokta, kimyasal silah kullanımı olmuştur.

Bu katliam nedeniyle tarifsiz bir üzüntü; insanlık onurunun ayaklar altına alındığı bu savaş ve şiddet ortamına tanıklık etmekten de büyük bir utanç duyduğumuzu paylaşmak isteriz. Bu insanlık suçunun ardında her kim varsa, dünya kamuoyuna ve insanlığa karşı suçlu ve sorumlu olduğunu vurgular, tüm sorumluların uluslararası ve bağımsız yargı mekanizmalarının önünde yargılanması gerektiğini bildiririz.

Türk Tabipleri Birliği, tüm savaş ve çatışma ortamlarına karşı yaşam hakkını ve yaşatmayı savunmaktan vazgeçmeyecektir.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi 

İdlib’deki Kimyasal Silah Kullanımını Kınıyoruz!


Bu HABERİ Paylaş!