22. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı İstanbul’da Yapıldı


  • Aralık 14, 2016
  • 2067

22. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı, Türk Tabipleri Birliği – Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (TTB-UDEK) tarafından İstanbul Tabip Odası'nın ev sahipliğinde 10 Aralık 2016 Cumartesi günü gerçekleştirildi. 

120 hekimin katıldığı kurultay, ülkemiz sağlık ortamının ve uzmanlık eğitiminin sorunlarının tüm boyutları ile ele alındığı, tartışıldığı, uzmanlık dernekleri, tabip odaları yönetici ve temsilcilerinin yanı sıra başta asistan hekimler olmak üzere uzmanlık eğitimi alanına dair sözü olan hekimlerin katkı ve katılımıyla son derece canlı ve verimli bir tartışma/değerlendirme zemini olarak gerçekleştirildi. 

Kurultayın açılış konuşmalarını TTB-UDEK Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tunçalp Demir, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel yaptı.

Açılış konuşmaları ardından;

İlaç ve Teknoloji Çalışma Grubu, Dr. Sırrı Bilge ve Dr. Ali Özyurt kolaylaştırıcılığında “Eşdeğer İlaçlar ve Türkiye”, 

Toplum Sağlığını Geliştirme Çalışma Grubu, Dr. Gamze Varol Saraçoğlu ve Dr. Gülriz Erişgen kolaylaştırıcılığında “Hava Kirliliği ve İklim Değişiklikleri”,

Sürekli Tıp Eğitimi/Sürekli Mesleki Gelişim Çalışma Grubu, Dr. Orhan Odabaşı kolaylaştırıcılığında “Uzmanlık Derneklerinin Beklentileri”,

Asistan ve Genç Uzman Hekimler Çalışma Grubu, Dr. Tunçalp Demir, Dr. Ozan Toraman ve Dr. Volkan Hancı kolaylaştırıcılığında “Eğitim İçin Diyalog: Hak Bilinci ve Kültürü İçin İletişim ve Örgütlenme Stratejileri”,

Etik Çalışma Grubu, Dr. Naki Bulut ve Dr. Ali Çerkezoğlu kolaylaştırıcılığında “Etik Boyutu İle Hekimlik Uygulamaları” başlıkları altında çalışma grubu toplantıları yapıldı.

Yine çalışma grubu toplantıları kapsamında; Dr. İskender Sayek kolaylaştırıcılığında “ATUB TTB Temsilciliği ve Uzmanlık Dernekleri ATUB Temsilcileri Toplantısı”, Dr. Hasan Oğan kolaylaştırıcılığında ise “Sağlık Çalışanlarının Sağlığı Çalışma Grubu: Sağlık Çalışanlarının Sağlığı” toplantısı gerçekleştirildi.

Çalışma Grubu toplantılarının sona ermesi ardından “Dünyada Tıpta Uzmanlık Eğitiminde Yeni Düzenlemeler ve Uygulamalar” başlıklı panel Dr. Tunçalp Demir ile Dr. Muzaffer Başak yönetiminde gerçekleştirildi. Panelde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Melih Elçin konuşmacı olarak yer aldı.

Gerçekleştirilen panelin ardından ise TTB Asistan Hekim Kolu’nca düzenlenen “Uzmanlık Eğitiminin Niteliği ve Çalışma Koşulları” başlıklı anketin sunumu Dr. Bülent Önal ve Dr. Ozan Toraman yönetimindeki oturumda, Dr. Sinem Özşahin Kılıç’ın aktarımıyla yapıldı.

TTB-UDEK üyesi derneklerin “İyi Uygulama Örnekleri” başlıklı oturumda ise oturum başkanlığını Dr. Orhan Odabaşı ile Dr. Alişan Burak Yaşar yaptılar.

Kurultay çalışma grubu toplantılarında ele alınan başlıkların ve ortaya konan yol haritalarının paylaşımıyla sona erdi.

2


Bu HABERİ Paylaş!