Toplum Sağlığı Merkezlerine Yeni Atanan Hekimler Sorunlarını Konuştu


  • Kasım 30, 2016
  • 3500

İstanbul Tabip Odası Pratisyen Hekim Komisyonu Toplum Sağlığı Merkezlerine (TSM) yeni atanan hekimlerle buluşma toplantılarının üçüncüsünü; OHAL koşullarında devlet hizmet yükümlüsünün özlük hakları ve istifa koşulları, yetişkin sağlık eğitiminde TSM hekimlerinin rolünü konuşmak üzere 28 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Tabip Odası'nda gerçekleştirdi. 

Toplantının ilk kısmında Dr. Yusuf Sidar Batun tarafından; birinci basamağın asli görevi olan sağlığın korunması ve geliştirilmesinde sağlık eğitiminin yeri, nitelik ve araçlarının ne ve nasıl olması gerektiği ve bu eğitimlerin Sağlık Müdürlüğü’nce halihazırda uygulanan şekli konusunda toplantı katılımcılarının deneyim ve fikirlerinin de soru ve yanıtlarla alındığı bir sunum gerçekleştirildi. Hekimler olarak koruyucu hekimliğe sahip çıkmamız ve inisiyatif alarak bu süreçlerin öznesi olmamız gerektiği ortak kanısıyla toplantının ilk bölümü sonlandı.

İkinci kısımda Odamız Hukuk Danışmanı Av. Meriç Eyüboğlu hem olağan durumlarda, hem de OHAL koşullarında devlet hizmet yükümlülerinin özlük hakları, göreve başlama ve çekilmesi, çekildiği durumda karşılaşılabilecek olası sorunlar ve neler yapılabileceği ile ilgili hukuki bilgilendirme yaptı ve bu süreçlerin yakın geçmişten bu yana nasıl şekillendiğini aktardı.

TSM hekimlerinin bu konulardaki deneyimleri ve sorularıyla devam eden toplantının sonunda bu süreçte hekimlerin haklarını kazanabilmeleri için birarada ve örgütlü durmalarının önemine vurgu yapıldı ve yaşanılan süreçler ve yazışmaların bir havuzda toplanmasının faydalı olacağı vurgulanarak toplantı sonlandırıldı. Bu çerçevede TSM hekimlerinin gerek toplantıların bilgisini alma gerekse yaşanan süreçle ilgili iletişim kurmaları için pratisyen@istabip.org.tr adresine yazabilecekleri bir kez daha hatırlatıldı. 

Bir sonraki toplantının “Mobing ve Sanal ASM Görevlendirmeleri” konularını konuşmak üzere 26 Aralık 2016'da yapılacağı duyuruldu.


Bu HABERİ Paylaş!