Forum: Toplum Sağlığı Merkezi'nde Hekim Olmak


  • Kasım 11, 2016
  • 2689

Değerli meslektaşımız;

Bildiğiniz gibi 70. Devlet hizmet yükümlülüğü kura döneminde 1000'in üzerinde meslektaşımız İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı toplum sağlığı merkezlerinde göreve başladı. 

Bu atamalar sonucu toplum sağlığı merkezlerinin yetersiz olan alt yapı ve araç gereç sıkıntısı artmıştır. 

İstanbul Tabip Odası olarak bu durumun yol açabileceği meslektaşlarımızın olası sorunları ve  çözüm önerilerini paylaşmak  için atamadan kısa süre sonra 29 EYLÜL 2016 günü İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ziyaret edilmişti.

http://www.istabip.org.tr/4360-halk-sagligi-mudurlugu-ziyaret-edildi.html

Bu görüşmeyle ilgili bilgileri paylaşmak üzere 18 Ekim 2016 akşamı sizleri davet etmiş ve yaptığımız ilk toplantıda paylaşmıştık. 

http://www.istabip.org.tr/4373-mecburi-hizmet-zirvesi-nde-bulusuyoruz.html

Tabip odası olarak  farklı alanlarda çalışan meslektaşlarımızla olağan ve acil durumlar nedeniyle  bir araya geliyor  ve hizmet ortamının, hizmetin ve  hekimlerin  ( mesleki,idari,özlük ve ekonomik)   sorunlarını, meslektaşlarımızın  çözüm önerilerini öğreniyor  ve birlikte kararlar alıyoruz.

14 Kasım 2016 Pazartesi akşamı 19:00'da da toplum sağlığı merkezlerinde çalışan meslektaşlarımızla ikinci kez bir araya gelerek bir çok meslektaşımızın  çalışabilecekleri masa bir yana oturacak sandalye bulmakta güçlük çektikleri bir ortamda meslektaşlarımızın ve  mesleki saygınlığımızın daha da azaldığının farkında olarak yaşadığınız sorunları,çözüm önerilerinizi ve tabip odasının yapabileceklerini sizlerle kararlaştırmak istiyoruz.  

Kurumunuzda çalışan ve bizde iletişim bilgileri olmadığı için kendilerine ulaşamadığımız meslektaşlarımıza sosyal medyada ve e-mail,whatsapp,sms gibi yollarla ile paylaştırmanızı ve onlarla birlikte toplantıya katılmanızı bekler  iyi çalışmalar dileriz.

Bizlerle iletişim için pratisyen@istabip.org.tr adresini de kullanabilirsiniz.

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu

İstanbul Tabip Odası
Pratisyen Hekim Komisyonu

 

Tarih: 14 KASIM 2016 PAZARTESİ
Saat: 19:00
Adres: Türkocağı Cd. No:9 Cağaloğlu - İSTANBUL TABİP ODASI

 

Marmaray Sirkeci durağı Cağaloğlu çıkışından veya Kabataş-Bağcılar Tramvayı'nın Sultanahmet durağından kısa mesafe yürüyerek İstanbul Erkek Lisesi'nin karşısındaki binamıza ulaşabilirsiniz.

 

 

Toplum Sağlığı Merkezi hekiminin mevzuatına dair :

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/02/20150205-5.htm


Bu HABERİ Paylaş!