Teslim Olmayacağız! Özgürlük Kazanacak!


  • Kasım 04, 2016
  • 1449

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik baskın ve gözaltılara karşı Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası 03.11.2016 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi önünde dayanışma nöbetine katıldı.

Yönetim Kurulu ve üyelerimizin de katıldığı dayanışma nöbetinde Odamız Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç “Cumhuriyet Gazetesi okurlarıyla, çalışanlarıyla, susturulmaya çalışılan tüm basınla, halklarla dayanışmak için burada bir araya geldik bugün. Biz hekimler tek bir amaç için yaşarız, insanların bir bütün olarak ruhen, bedenen, sosyal ve düşünsel olarak iyi halde yaşamasını ve bunu ortadan kaldıran ne varsa buna karşı mücadele etmek. Demokrasi için hep birlikte kardeşçe bir arada durarak, bu baskılara karşı omuz omuza yarınları öreceğiz. Bugün burada basını susturmaya çalışıyorlar bizler buna karşı sesimizi yükselteceğiz, haber alma hakkımıza sahip çıkacağız” dedi.

Dr.Mengüç’ün ardından söz alan Yönetim Kurulu üyemiz Dr. İncilay Erdoğan ise “ Bizler bu ülkenin en karanlık günlerinden geçiyoruz, yaşam alanlarımızı daraltıyorlar, bildiğiniz gibi İstanbul Tabip Odası’na da bir dava açıldı. Aslında bugünün tanımı ile kayyım atamak için açılmış bir davadır. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Selçuk Erez’e  “Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için barış şarttır.” dediği için dava açıldı. Demokratik mücadele veren, barış isteyen, demokrasi isteyen her yere, herkese soruşturmalar açılıyor, tutuklamalar yapılarak tüm toplumu baskı altına almaya çalışıyorlar. Ama bilsinler ki bizler bu ülkenin hekimleri olarak vicdanlarımıza asla kayyım atayamayacaklar. Bizler halkın doktorlarıyız. Bu ülkenin özgürlük, demokrasi, barış mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Bizim olan geleceği onlara teslim etmeyeceğiz.” dedi.


Bu HABERİ Paylaş!