Ruh Sağlığımızdan Olmadan Barış Hemen Şimdi


  • Ekim 11, 2016
  • 2653

Bakırköy Ruh Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları,İstanbul Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri, 10 Ekim Ankara Katliamı'na ilişkin bir anma etkinliği gerçekleştirdi. 10 Ekim 2016 günü 12.00'da Hastane Acil Servisi önünde toplanan sağlık çalışanları "Ankara. 1 Yıl Oldu, Unutmayacağız" yazılı pankart açarak, "Ankara'yı Unutma, Unutturma" sloganıyla orta bahçeye dek yürüdüler. 

Orta bahçeye gelindiğinde İstanbul Tabip Odası ve SES temsilcisi Dr. Sadık Çayan Mulamahmutoğlu bir konuşma yaptı ve "O gün orada hepimiz öldük ve bizler o karanlık, o acı günden sonra kendimizi yeniden gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Barış talep ederken katledilen arkadaşlarımıza sözümüzse devam ediyor, bu ülkeye barış gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Ardından söz alan Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İncilay Erdoğan ise "O gün oradaydık, hepimiz öldük, ama yaşadığımız büyük acılara rağmen barışa olan inancımız hep diri. Suruç katliamı sonrası yaratılmaya çalışılan karanlığa karşı 10 Ekim'de bu ülkenin emekçileri, öğrencileri, kadını erkeği, genci yaşlısı, Türkiye'nin dört bir yanından farklı kimlikleriyle gelen binlerce insan barışa olan inançlarıyla, inat ve ısrarlarıyla Ankara Gar Meydanı'nda buluştu. O gün barışa olan inancımızı bombalarla dağıtmaya çalışanları, barut kokusuna, gaza boğanları unutmadık, unutmayacağız. Bugün aynı zamanda Dünya Ruh Sağlığı Günü. Bu ülkenin ruh sağlığından olmadan barış hemen şimdi diyoruz. Barış yolunda kaybettiğimiz canlarımıza sözümüz var; demokrasi, özgürlük ve barış için mücadeleye devam" diye konuştu.

Ardından "10 Ekim Ankara. 1 Yıl Oldu, Unutmayacağız" yazılı pankartlar yere yayıldı ve katledilenler anısına kırmızı karanfiller meydana bırakıldı.


Bu HABERİ Paylaş!