Ölülerimizin Yüzlerini, İsimlerini Unutarak Yaşamamızı İstiyorlar!
Artık Yeter! Unutmayacağız, Alışmayacağız, Hayatlarımızı Geri Kazanmak İçin Mücadele Etmeyi Sürdüreceğiz!


  • Haziran 29, 2016
  • 2612

5 Haziran 2015’de yaşanan Diyarbakır katliamından bu yana sadece son 1 yılda; Suruç, Ankara, Sultanahmet, yine Ankara, yine Ankara, Taksim, Bursa, Gaziantep, Vezneciler ve son olarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan katliamlarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı şu an için 285. Yaralı sayısı ise 1500’ü geçti.

285 can. İKİ YÜZ SEKSEN BEŞ CANIMIZ GİTTİ. Geride kalan bizlerse yüreklerimizde acıyı, kaygıyı, öfkeyi, güvensizliği biriktire biriktire yaşamaya mahkum edildik. 

Türkiye’de yaşamak ne yazık ki artık tesadüflere kaldı. Şans eseri patlamanın olduğu otobüs durağında olmadığımız, şans eseri yarım saat önce evden çıktığımız, şans eseri mesaiye kalıp işten geç çıktığımız için… şans eseri yaşıyoruz.

Ülkemiz bir katliamlar ülkesi olarak anılırken, ülkeyi yönetenlerden tek bir sorumluluk üstlenen, sorumluluk içeren açıklama yok, istifa yok. Her katliam sonrası otomatik bir şekilde atılan adımların başında yayın yasağı, sosyal medya yasakları geliyor. Hiçbir şey olmamış, şehrin ortasında bombalar patlamamış, insanlarımız ölmemiş gibi yaşayalım istiyorlar. İçimizden yaşam çekilerek günleri tüketelim istiyorlar.

ARTIK YETER! ARTIK YETER! ARTIK YETER! Ölülerimizin yüzlerini, isimlerini unutarak, hissizleşerek, kana-katliama alışarak, “bugünü de atlattık” utancıyla yaşamayı reddediyoruz.

Ülkeyi savaş politikalarıyla bu hale getiren yetkililerden hesap soruyoruz, hesap soracağız! Ve bir kez daha ilan ediyoruz: Bu ülkeyi, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini, geleceğimizi, hayatlarımızı savaş tacirlerinin çıkarlarına teslim etmeyeceğiz! Hayatlarımızı geri kazanacağız! Ülkemiz barış dolu, güven dolu hale gelene dek mücadele etmeyi sürdüreceğiz!

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU

 

BİLGİ NOTU:

Bakırköy Sadi Konuk EAH’de 38 yaralı (10’u ameliyat edildi, 2’sinin durumu ağır)

Bağcılar EAH’de 12 yaralı (3’ünün durumu ağır)

Haseki EAH’de 13 yaralı (4’ünün durumu ağır, 2’si ameliyat edildi)

Samatya EAH’de 6 yaralı (1’inin durumu ağır)

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 1 yaralı

Kanuni Sultan Süleyman EAH’de 9 yaralı

Şişli Etfal EAH’de 6 yaralı

Okmeydanı EAH’de 6 yaralı

İstanbul Tıp Fakültesi’nde 8 yaralı (5’i ağır yaralı)

Adli Tıp Kurumu’nda toplam 40 cenaze bulunmakta olup, otopsileri tamamlanmış durumda.

ÖNEMLİ NOT: Yukarıdaki veriler sadece İstanbul Tabip Odası hastane temsilcilerinin verdiği bilgiler üzerinden oluşturulmuş olup, bölgedeki özel hastanelerle birlikte toplamdaki yaralı sayısının yaklaşık 150 olduğu bilinmektedir.

 


Bu HABERİ Paylaş!