Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın Tutuklanması Kabul Edilemez!


  • Haziran 21, 2016
  • 2729

TTB Merkez Konseyi, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterdi. TTB'den yapılan yazılı açıklamada, Fincancı, Nesin ve Önderoğlu'nun bir an önce serbest bırakılması istendi.

  

20.06.2016

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın Tutuklanması Kabul Edilemez!

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı ve Türk Tabipleri Birliği İnsan Hakları Kolu Üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu hakkında, bağımsız medya üzerindeki baskıları kınamak adına yürüttükleri temsili bir dayanışma faaliyeti gerekçe gösterilerek tutuklu yargılama kararı verilmiştir.

Düşünce, ifade ve basın özgürlüğüne yönelik hukuk ve etik dışı uygulamalara son verilmesi gerektiğini defalarca haykırdık.

ARTIK YETER!

Akademisyenlerin, gazetecilerin, aydınların, sanatçıların, kadınların, öğrencilerin, farklı inançlara sahip olan ya da olmayan insanların, LGBTi bireylerin, insan hakları savunucularının ve hatta milletvekillerinin bu denli baskı altında olduğu bir ülkede artık demokrasiden söz edilemez.

İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği’nin çeşitli kurullarında görev alan, dünyada işkence ile mücadelenin mihenk taşı haline gelmiş İstanbul Protokolü’nün yazarlarından ve yürütücülerinden olan, yalnızca ülkemizde değil, Filistin’den Gazze’ye nice insan hakları mücadelelerine eşsiz katkılar veren Ablamız, Hocamız, Dostumuz, Meslektaşımız; Şebnem Korur Fincancı'nın nezdinde bir kez daha haykırıyoruz; özgürlüklerimize yönelik göz dağlarınıza boyun eğmeyeceğiz. 

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu’nun bir an evvel serbest bırakılmaları için sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi


Bu HABERİ Paylaş!