Olağan Dışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Sempozyumu


  • Mayıs 31, 2016
  • 3021

Değerli meslektaşımız,

Özellikle Gezi süreci ve sonrasında yaşadığımız ülke koşulları, bizleri geçmişte örneğine tanık olmadığımız dramlarla karşı karşıya bıraktı. Bu süreçte sokak eylemlerinde yaşanan polis şiddetine, doğu ve güneydoğuda yaşanan bölgesel iç savaşa, ardında yüzlerce ölüm bırakan canlı bomba dehşetine, savaşın şiddetinden kaçarken açık denizlerde boğulan, yollarda ölen yüzlerce mültecinin dramına tanık olduk, olmaya devam ediyoruz.

Yaşanan bu olağandışı durumları, felaketleri sağlıkçılar olarak daha yakından ve derinden hissediyoruz. Toplumsal olaylara bağlı olarak yaşanan bu olağan dışı durumlarda sağlık hizmeti sunmak, sağlık hizmetini organize etmek ve yönetmek ve en nihayetinde hayat kurtarmak gibi önemli görevler düşüyor bizlere. Şimdiye kadar bu görevi canla başla, tüm riskleri göze alarak yerine getiren meslektaşlarımızın deneyimlerinden çok şey öğreneceğimiz ise açıktır. Bundan sonraki süreçte olağandışı durumlarda sağlık hizmetlerini bir ileri aşamaya taşımak, daha fazla hayata dokunmak, kurtarmak ve travmaya bağlı oluşan bedensel ve ruhsal yaraları sarmak adına çok şey yapmamız gerektiğinin de farkındayız.

Olağandışı durumlarda acil sağlık hizmetleri alanındaki bilgilerimizi güncellemek, hukuksal ve meşru sınırlarımızı tartışmak, afetlerin psiko-sosyal boyutunu ele almak ve deneyimlerimizi paylaşarak önümüzdeki süreçte daha örgütlü, bilinçli bir sağlık örgütlenmesinin oluşmasını amaçlıyoruz.

Bu çerçevede İstanbul Tabip Odası Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmeti Komisyonu'nca düzenlenen "OLAĞAN DIŞI DURUMLARDA SAĞLIK HİZMETLERİ SEMPOZYUMU”na hekiminden, hemşiresine, paramediğinden, teknikerine, sağlık memurundan ebesine tüm sağlık emekçisi meslektaşlarımızı ve sağlık gönüllüsü dostlarımızı bekliyoruz.

Sempozyum programı ekte bilginize sunulmuştur.

İSTANBUL TABİP ODASI

Tarih: 5 Haziran 2016, Pazar

Saat: 09.00-18.00

Yer: İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu Binası

Program için Tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!