Yeditepe Üniversitesi’nde Çınarlarla Fidanlar Buluşması


  • Mayıs 12, 2016
  • 1552

İstanbul Tabip Odası Emekli Hekim Komisyonu’nun bir düşünce ürünü olarak tıp fakültesi öğrencileri ile alanında deneyimli emekli hekimlerin ilk buluşması 9 Mayıs 2016 günü saat 16.00’da Yeditepe Üniversitesi (YTÜ) Kampüsü Tıp Tarihi ve Etik Bölümü’nde hayata geçirildi.

TTB Emekli Hekim Kolu Başkanı Uz.Dr. Erdinç Köksal  ve Tıp Tarihi ve Etik Kurulu Bölüm Başkanı Doç.Dr Elif Vatanoğlu’nun koordinasyonu ile gerçekleşen toplantıya Emekli Hekim Komisyon üyeleri, Yeditepe Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Sina Ercan, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uz.Dr.Melahat Cengiz ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sina Ercan yaptığı konuşmada hekimlik değerlerinin büyük önem taşıdığını ve tıp fakültelerinin mesleğe başlayacak hekimlere yönelik öncelikli hedeflerinin tıp etiğini kavratmak olduğunu, bu anlamda bu buluşmayı ve deneyim aktarımını çok önemsediğini belirtti.

Ardından söz alan  İTO YK üyesi Uz.Dr.Melahat Cengiz özetle; Tıbbi Etiğin yalnızca hasta-hekim ilişkisine dayanmadığını, aynı zamanda hekimlerin kendi arasındaki ilişkilere yön verdiğini bu nedenle hekimlerin deontolojik kurallar içinde, başka hekimleri ve çalışmalarını yanıltıcı ve küçük düşürücü davranışlardan kaçınmaları gerektiğini ifade etti.

Toplantının devamında  Dr. Erdinç Köksal hekimlik yaşamının çok uzun bir süreye dayandığını hekimler arası ve hastalık ilişkilerinde bir çok olumsuz örneklerle karşılaşıldığını belirtti ve bu yöndeki deneyimleri somutlayarak öğrencilere aktardı. Emekli Hekim Komisyonu’ndan Prof.Dr.İsmail Hakkı Aydın ise hekimliğin yalnızca pozitif bir bilim olmadığını aynı zamanda insanı tanıma ve yönetme sanatı olduğunu bu anlamda hekimlerin çok yönlü gelişim içinde olmaları gerektiğini örneklerle ve öğrencilerle interaktif konuşmalarla aktardı.         

İTO Üyesi Dr.Onur Çeçen’in genç hekim olarak karşılaşılan zorlukların bu deneyim aktarımı ile daha kolay aşılacağına inancını belirtmesinden sonra toplantı emekli hekim Dr.Fahri Görgün’ün ‘İstanbul’ şiiri ile sona erdi. Öğrenciler ve fakülte yetkililerinin gelecek dönemde bu toplantıların devamını istemeleri üzerine Emekli Hekim Komisyonu’muzun bu öneriyi memnuniyetle değerlendireceği belirtildi. İki saat boyunca öğrencilerin  aralıksız ilgisi ile sürdürülen toplantı sona erdiğinde bu kez çınarların fidanları kortej halinde uğurlamaları duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Toplantı sonrasını değerlendiren emekli hekimler bu ve buna benzer toplantıların diğer fakültelerde de devam etmesi gerektiği kararı aldılar.


Bu HABERİ Paylaş!