Can Dündar'la Söyleşi Salonlara Sığmadı


  • Nisan 21, 2016
  • 2366

TTB Edebiyat Matineleri'nin Nisan ayı konuğu Gazeteci Can Dündar oldu. “Can Dündar’la Hayata Dair” başlıklı söyleşi 20 Nisan 2016, Çarşamba günü 19.30’da İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu binasında gerçekleştirildi. Meslektaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği söyleşide toplantı salonuna sığılamadı, konuklar söyleşiyi diğer odalara kurulan perdeler üzerinden izledi.

Dr. Ayşegül Tözeren ve Dr. Ali Özyurt’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşi Can Dündar’ın hayatını satırbaşlarıyla aktaran mini bir belgeselle başladı. TTB 2. Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ile İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez’in açılış konuşmaları ardından Can Dündar’la söyleşiye geçildi.

Can Dündar bir belgeselci olarak ilk kez kendi yaşamına dair bir belgesel izlediğini ve çok duygulandığını ifade ederek sözlerine başladı. Son derece sıcak geçen söyleşide usta gazeteci yakın zamanda yaşadığı tutukluluk günlerini hatırlatarak “Silivri’ye bir daha gittiğimde müze olarak gezmek istiyorum. Orayı müze yapana kadar da bu siyasal mücadeleyi sürdüreceğim” dedi. Can Dündar yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen bu süreçte sürekli destek ve dayanışma gördüklerini dile getirdi ve “Ne kadar yalnızlaştırmaya çalışsalar da hiç yalnız kalmadık. Yazdığımız için içeriye girdik. İçeride daha çok yazdık. Yazamaz hale getirmek istiyorlar ama daha çok yazıyorsunuz” diye konuştu.

Can Dündar hekimlerin bu zor günlerde geliştirdiği dayanışmayı son derece önemli gördüğünü ifade ederek “Yenilgiyi, yılgınlığı aşmanın ilacı dayanışma” diyerek sözlerini noktaladı.

Söyleşi bitiminde; hem gazeteci Erdem Gül ile kendisinin yargılandığı davanın duruşmasının hem de “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için tutuklanan 4 akademisyenin duruşmasının aynı günde, 22 Nisan 2016’da Çağlayan Adliyesi’nde yapılacağını hatırlatan Can Dündar bu durumun büyük bir dayanışma zemini yaratacağını dile getirdi.

Katılımcıların soru ve katkılarının ardından söyleşi sona erdi.


Bu HABERİ Paylaş!