TTB Genel Yönetim Kurulu Toplandı


  • Nisan 11, 2016
  • 1902

Türk Tabipleri Birliği Genel Yönetim Kurulu (GYK) toplantısı 9 Nisan 2016 Cumartesi günü Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde toplandı. Toplantıda, TTB ve tabip odası yöneticilerine açılan soruşturmalar, baskılar ele alındı. 

TTB Merkez Konseyi üyeleri ve tabip odası yöneticilerinin katıldığı toplantıda, iktidarın sağlık da dahil olmak üzere hiçbir alanda farklı görüşe tahammülü olmadığı ve farklı görüşlerin sistematik saldırılarla baskı altına alınmaya çalışıldığı belirtildi. 

Bu süreçte meslek örgütünün kimi yöneticilerinin iktidar yanında tutum alarak işbirliği içine girmesi, en hafif deyimiyle “ahlaki olmayan” bir tutum olarak değerlendirildi ve bu gayri ahlaki işbirliğinin hekim kitlesi tarafından görüldüğü kaydedildi. 

Hiçbir meslek örgütünün ya da yöneticisinin kendi üyesi olan bir meslektaşını internet sitesinden ya da başka yollarla ihbar etmesinin, iftira atmasının, hedef göstermesinin kabul edilemeyeceği, meslek örgütlerinin en önemli görevlerinden birinin üyelerini korumak olduğu vurgulandı. Herhangi bir meslek üyesi hakkında herhangi bir soruşturma olduğuna dair bilgi edinilse dahi bunun kamuoyu ile paylaşılmasının meslek etiğine uygun olmadığı yorumu yapıldı. 

TTB’nin ve tabip odalarının, hukuk içinde kalarak, diğer emek ve meslek örgütleriyle dayanışma içinde bu saldırılara karşı mücadelede kararlı olduğu vurgulandı.


Bu HABERİ Paylaş!