Biz Hekimler; TTB Merkez Konsey Üyemiz “Fatih SÜRENKÖK” Olmaya Devam Edeceğiz. Onun Yaptıklarını Yapmaya, Söylediklerini Söylemeye, Mücadelesini Büyütmeye Kararlıyız…


  • Mart 30, 2016
  • 3286

Somut Durum: Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Ortopedi Uzmanı Dr. Fatih Sürenkök İzmir Valisi’nin kararıyla 29 Mart 2016 günü açığa alındı. Ömrünün büyük kısmını hiçbir karşılık beklemeden, büyük bir özveriyle hekimlerin haklarını korumaya, ülkede demokrasi ve barış mücadelesini büyütmeye, her türlü gericiliğe karşı çağdaş, laik, demokratik bir ülke yaratmaya adamış bir hekim olarak; on binlerce hekimin oylarıyla geldiği hekim örgütü temsil görevi üzerinden, partizanca atanmış bürokratlar tarafından, yani İzmir Valisi tarafından açığa alınmış durumda.

Birinci sorumuz hekimlere: Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey üyesi bir hekimin il valisinin gerekçesiz-hukuksuz ve keyfi bir yazısıyla açığa alınabildiği, bunun olağan karşılandığı bir ülkede hekimlik yapmak ister misiniz?

İkinci sorumuz bu ülkenin 78 milyon yurttaşına: Sağlık hizmetlerinin herkese eşit-ücretsiz-nitelikli ve ulaşılabilir olmasını şiar edinmiş, hastası ile arasına hiçbir gücün girmesini kabullenmeyen, en küçük sağlık biriminde bile ekip hizmetini öncelediği için ülkede diktatörlük heveslilerine taviz vermeyen, demokrasinin olmadığı yerde sağlık hakkının da olamayacağını savunan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin bir üyesinin Vali keyfiyle açığa alınabildiği bir ülkede yaşamaktan mutlu olur musunuz? 

Korkutulmuş, sindirilmiş, tıp diplomasına sahip ama başı eğik, emir kulu kişilerin sizleri tedavi etmelerini kabullenir, bu tabloda kendinizi güvende hisseder misiniz?

Üçüncü ve son sorumuz yine hekimlere: Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey üyelerini ve özel olarak Konsey Üyesi Dr.Fatih Sürenkök’ü, hiçbir ahlaki ve mesleki etik ilkeye sahip olmayan havuz medyasına, yörüngesini takip etmekten yorulduğumuz sözde “Aydınlık” medyasına karalama ve iftiralarla ihbar etme karakterine sahip bir tabip odanız olmasını içinize sindirebilir misiniz ? Sindiremezseniz İzmir, Denizli ve Balıkesir tabip odalarının mevcut yönetimlerinin “ihbarcı” tutumlarına bir çift sözünüz olur mu?

Son aylarda Ağrı Tabip Odası Başkanı’nın açığa alınmasından, Mardin Tabip Odası Başkanı hakkında memuriyetten çıkarma soruşturması açılmasından haberdar olmamış olabilirsiniz. Şimdi de sıranın İzmir’de çalışan TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Fatih Sürenkök’e gelmiş olması sizde hiçbir şey çağrıştırmıyor mu? Tehlikenin farkında mısınız?

İstanbul Tabip Odası olarak buradan açıklıkla ifade ediyoruz; Hekimler susmayacak!

İzmir Valisi’ne de, hastanelerinin karlarından başka bir şey düşünmeyen Sağlık Bakanı’na da kendi “aramızdan” çıkan ihbarcılara da gereken cevabı verecekler. Susmayacaklar!

Kamu sağlık kurumlarını tasfiye edenlere, hekim emeğini ve hekimliğin itibarını değersizleştirenlere gereken cevabı vermeye devam edecekler. Susmayacaklar!

Tıpkı Gezi’de olduğu gibi doğamızı, yaşam alanlarımızı ranta ve yandaşlara açmaya çalışanlar karşısında direnenlerin yanında olmaya ve bu direnmelerde yaralanan ve tedaviye ihtiyaç duyan herkesin, dinine, ırkına, mesleğine, mezhebine, cinsiyetine bakmadan Haziran’da olduğu gibi sağlık hizmetine ulaşmaları için hekimlik yapmaya devam edecekler. Susmayacaklar!

Bu ülkede sağlığın ilk koşulunun yaşamak, nefes almak olduğunu en iyi bilen mesleğin mensupları olarak, siyasi ikballeri için sürekli tutum değiştiren, bir gün çözüm ertesi gün savaş üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışanlar gibi olmadan, dün ne dediyse yarın da aynısını söylemeyi sürdürerek; Hipokrat’tan bugüne evrensel değerlerin savunucusu olmayı, her yerde ve her koşulda Barış’ı savunmayı, Türklerin ve Kürtlerin birbirini öldürmelerine seyirci kalmamayı, ülkemizi Ortadoğu bataklığına sürükleyen savaşçı dış politikaya ve emperyalist sistemin dayatmalarına karşı durmayı hekimliğin olmazsa olmazı olarak kabul edecekler. Susmayacaklar!

Sonuç Olarak; biz hekimler TTB Merkez Konsey Üyemiz “Fatih Sürenkök” olmaya devam edeceğiz. Onun yaptıklarını yapmaya, söylediklerini söylemeye, mücadelesini büyütmeye kararlıyız

BİZ HEKİMLER SUSMAYACAĞIZ!

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu

 


Bu HABERİ Paylaş!