Yaşamı Savunmaktan Başka Çaremiz Yok!


  • Ocak 13, 2016
  • 1441



Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen bombalı  intihar eyleminde çeşitli ülkelerden 11 kişinin yaşamını yitirmesi, onlarca kişinin yaralanması sonrasında TTB-İstanbul Tabip Odası ve SES İstanbul Şubeleri’nden oluşan bir heyet olayın gerçekleştiği yerde bir anma etkinliği ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

12 Ocak 2016 günü 19.00’da Sultanahmet Meydanı’nda yapılan anma etkinliğine TTB 2. Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, Genel Sekreter Dr. Samet Mengüç, YK Üyesi Dr. İncilay Erdoğan, YK Üyesi Dr. Hakkan Hekimoğlu, TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu, TTB Aile Hekimliği Kol Başkanı Dr. Fethi Bozçalı ile SES Anadolu Şube Başkanı Erdal Güzel, SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol, SES Şişli YK Üyesi Ferdane Çakır, SES Bakırköy YK Üyeleri Yurdanur Demir Ve Sinan Turgul katıldılar.

Anma etkinliğinde Dr. Samet Mengüç, Dr. Raşit Tükel, Dr. Selçuk Erez ve Aydın Erol konuşmalar yaptılar. Yapılan konuşmalarda Sultanahmet’te yaşanan katliamın acıları derinleştirdiği, endişeleri büyüttüğü dile getirildi ve Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamlarının failleri, sorumluları, arka planı açığa çıkarılmazsa gelecekte yeni katliamların, yeni acıların yaşanabileceği tehlikesine dikkat çekildi ve “Yaşamı savunmaktan başka çaremiz yok” denildi. 

Yapılan konuşmaların ardından basın açıklamasını Dr. İncilay Erdoğan okudu. Açıklamada “Öncelikle ölen dünya vatandaşlarının yakınlarına başsağlığı diliyor, tüm yaralıların acil şifaya kavuşmalarını temenni ediyoruz. Bombalamanın duyulduğu ilk andan itibaren Sağlık yetkililerine ilettiğimiz ‘her türlü yardıma hazırız’ çağrımızı yineliyoruz. Sağlık örgütleri olarak kaygımız büyüyerek devam ediyor. Bombaların patlamadığı, kimsenin canlı bombalara maruz kalmadığı bir ülkede yaşama umudumuzu diri tutmaya devam edeceğiz” denildi. 

Açıklamada patlamada yaralananların sağlık durumuyla ilgili de bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı ve hayatını kaybedenlerin anısına olay yerine kırmızı karanfiller bırakıldı.

Açıklamanın ardından heyet Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek yaralıları ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.

Basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!