Yaşam Hakkı İçin "Beyaz Nöbet" Başladı


  • Ocak 12, 2016
  • 1895

İstanbul Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İstanbul Şubeleri, Güneydoğu’da yaşanan sokağa çıkma yasaklarının yarattığı sağlık ve insanhakkı ihlallerini protesto etmek ve barış talebini dillendirmek için nöbetteydi.

Sen istersen olur barış

11 Ocak 2016 İstanbul Tıp Fakültesi Monoblok önünde bir araya gelen sağlık çalışanları Güneydoğu’da sağlık hizmeti vermeye çalışırken özel harekat polislerinin kurşunlarıyla hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının fotoğrafları, beyaz bayrakları ve “Yaşam Hakkı İçin Beyaz Nöbetteyiz” pankartıyla hastane içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Yürüyüşün ardından SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol, Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ve İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İncilay Erdoğan bölgede yaşanan savaş ve hak ihlalleri konusunda konuşmalar yaptılar.

Konuşmaların ardından ortak basın açıklaması okundu. Açıklamada; “Sağlık çalışanları olarak bizler, ileri evre bir kanser hastasını bir gün daha fazla yaşatmak için gece gündüz çırpınırken bu ülkenin diğer yakasında çocukların, kadınların katledilmesine, sağlık hizmetlerine ulaşımın engellenmesine seyirci kalamayız. Bu nedenle bir kez daha sesleniyoruz; Çatışmalar son bulsun ve bir an önce sokağa çıkma yasakları kaldırılarak yurttaşların sağlık hizmeti almasına engel olan tüm uygulamalara son verilsin. Sağlık kurumları askeri amaçlarla kullanılmasın, çatışma mekanı olmaktan çıkarılsın. Sağlık kurumları ve sağlık çalışanlarına yönelik tüm saldırılar dursun. Çatışmalarda öldürülen sağlık emekçisi arkadaşlarımız Eyüp Ergen, Abdullah Biroğul, Şeyhmus Dursun ve Aziz Yural’ı saygı ve özlemle anarken bugünden itibaren çatışmasızlık sağlanıncaya kadar her gün öğle saatlerinde İstanbul Tıp Fakültesi Monoblok önünde Yaşam Hakkı İçin Beyaz Nöbette olduğumuzu ilan ediyoruz” denildi.

Okunan basın açıklamasının ardından Temel Bilimler binası önüne kadar yürüyen sağlık çalışanları burada nöbet eylemine başladılar.

Nöbet eylemi her gün saat 12.00-13.00 saatleri arasında İstanbul Tıp Fakültesi Monoblok önünde devam edecek.

Basın açıklamasının tam metni için tıklayınız.

 

 


Bu HABERİ Paylaş!