AKP'nin Savaş Politikalarına Karşı Yaşam ve Sağlık Hakkını Savunuyoruz


  • Aralık 17, 2015
  • 1585



Şırnak’ta uygulanan sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasakları bölge halkının sağlık, beslenme ve barınma gibi haklarını gasp ederken geçtiğimiz günlerde bizzat Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu tarafından yapılan bir açıklamayla sağlık çalışanlarına da hukuksuz bir şekilde nöbet uygulaması dayatılıyor. Dr. Müezzinoğlu normalde 24 saatlik nöbetler halinde çalışan sağlık emekçilerine bir hafta boyunca nöbet tutacaklarını ve hastanede yatıp kalkacaklarını söyledi.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine; İstanbul Tabip Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, 17 Aralık 2015 günü 12.30’da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bir araya gelerek söz konusu uygulamaları bir basın açıklamasıyla protesto ettiler.

Açıklamaya çok sayıda hekimle birlikte Odamız Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Dilek Kanmaz, Dr. Hakkan Hekimoğlu ve Dr. İncilay Erdoğan da katıldı.

İstanbul Tabip Odası adına söz alan Dr. Samet Mengüç; Bölgede yaşanan yıkımın ve anti-demokratik uygulamaların bölgeyle sınırlı gibi görünse de ülkenin her tarafına yayılabileceği endişesini taşıdıklarını söyledi. Böylesi bir ortamda görevi var olan olumsuz koşulları bir an önce  sonlandırmak, mağduriyetleri bir an önce gidermek olması gereken Sağlık Bakanı’nın savaş çığırtkanlığı yaparak adeta savaş bakanı gibi açıklamalar yaptığını belirten Dr. Mengüç bu tutumun insanların katledilmesine, evsiz, gıdasız, ilaçsız bırakılmasını desteklemek olduğunu da sözlerine ekledi. Sağlık Bakanı’nın, savaşın yarattığı yıkımı bir başarı olarak gören ve bu başarıdan kendisine de pay çıkartarak övünen tutumunun sağlık çalışanları açısından utanç olduğunu ve böyle düşünen bir insanı Sağlık Bakanı olarak görmek istemediklerini söyleyen Dr. Mengüç Sağlık çalışanlarının savaşa taraf olmayacağını ve savaşa hizmet etmeyeceğini belirterek sözlerini bitirdi.

Ardından İstanbul Dişhekimleri Odası adına söz alan Dt. Tülin Sönmezgil ise savaşa karşı sağlıkçılar olarak yaşamdan ve barıştan yana olduklarını dile getirdi ve bu yönde yaşamdan yana mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından kurumlar adına hazırlanan ortak basın açıklamasını SES Şişli şube başkanı Fadime Kavak okudu.

Basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!