Kadına ve Sağlıkçıya Yönelik Şiddet Sona Ersin!


  • Kasım 24, 2015
  • 1841



Kadın doğum uzmanı Dr. Aynur Dağdemir, birlikte çalıştığı kadın çalışanına yönelik saldırıyı önlemeye çalışırken, kadına yönelik şiddetin kurbanı oldu ve vahşice öldürüldü.

Dr. Aynur Dağdemir'in Samsun'da alçakça bir saldırı sonucu öldürülmesi sonrasında "Kadına ve Sağlıkçıya Şiddet Son Bulsun" çağrısıyla 24.11.2015 tarihinde sabah saatlerinde hastanelerde anma etkinlikleri yapıldı. Aynı gün saat 12.30'da ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Havuzbaşı'nda bir araya gelen TTB, İstanbul Tabip Odası, SES İstanbul Şubeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Odamız Genel Sekreteri Dr.Samet Mengüç, Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri Dr.Ümit Şen, Dr.Hakkan Hekimoğlu, TTB İkinci Başkanı Prof. Dr.Raşit Tükel, TTB Merkez Konsey Üyesi Dr.Hüseyin Demirdizen ve TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr.Ali Çerkezoğlu katıldı, basın açıklamasına İstanbul Diş Hekimleri Odası yöneticileri ve üyeleri de katılarak destek verdiler.

Açıklamada ilk sözü TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel aldı. Dr.Tükel "Kadın cinayetlerini protesto etmek için, sağlıkta şiddeti protesto etmek için bir araya geldik. Ülkemiz maalesef böyle bir duruma geldi. Dr. Aynur Dağdemir katledildi; sekreterinin eski eşi tarafından, sekreterine uygulanan şiddeti engellemek isterken katledildi. Bu yönüyle kadın cinayeti, diğer taraftan sağlık alanında sık karşılaştığımız şiddet halkalarının bir yenisi. Dr. Ersin Arslan'ın davası yeni sonuçlanmışken, tam da bugün Samsun'da Dr.Kamil Furtun davası görülmekteyken, daha bu acı olaylar belleğimizde tazeyken yeniden sağlıkta şiddet ile bir meslektaşımızın katledilmesiyle karşı karşıya kaldık. Kadınlara şiddetin giderek arttığı bir ülkede yaşıyoruz. Artık cinayet işlemek sıradan bir olay haline geldi. Bizler bunlara karşı sesimizin duyulmasını istiyoruz. Sağlıkta şiddetin son bulmasını istiyoruz. TTB olarak şiddete karşı çıkacağız, karşısında duracağız. Bir kez daha Dr.Aynur Dağdemir'i saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Raşit Tükel'in ardından SES ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına birer konuşma yapıldı.

Konuşmaların ardından basın açıklamasını Dr. Duygu Fidan okudu.

Basın açıklaması metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!