Türk Tabipleri Birliği Hekimlik Cesaret ve Onur Ödül Töreni


  • Kasım 12, 2015
  • 1497

Sayın Meslektaşımız,

Bilindiği gibi Gezi sürecinde başta İstanbul olmak üzere ülkemizin neredeyse her ilinde demokratik gösteri hakkını kullanan yurttaşlar polisin ölümcül şiddeti ile karşılaşmış ve bu şiddet genç ölümlerinin yanı sıra binlerce yaralının olduğu bir tabloyu ortaya çıkartmıştı.

Hekimler, tıp öğrencileri ve sağlık emekçisi ekip arkadaşlarımız sokaklarda, parklarda, camilerde, bürolarda, otellerde oluşturdukları ilkyardım noktaları ile yaralılara tıbbi destek sunmuş, başta İstanbul, Ankara, Hatay, Adana olmak üzere bir çok tabip odamız bu duruma aktif müdahale etmiş, organize olunması ve yaralıların en az zarar göreceği bir tıbbi desteğin oluşması için çaba göstermiş, polis şiddetinin de sorumlusu olan Bakanlık bürokrasisinden gelen tehditlere karşı hekimliğin evrensel değerleri savunusunda geri adım atmamıştı.

Bu süreçte, Oda yönetimlerimizin görevden alınması talepli açılan davalar, yönetici ve üyelerimize yönelen gözaltı ve tutuklama tehditlerinin yanı sıra, kamuoyunda "Cami Davası" olarak bilinen, Dolmabahçe Valide Sultan Camisi'nde yaralıları tedavi eden Dr. Erenç Yasemin DOKUDAN ve Dr. Sercan YÜKSEL hakkında açılan davada meslektaşlarımızın 10 ay hapis cezası almaları gibi sonuçlar ortaya çıkmıştır.

Türk Tabipleri Birliği, "üzerinde hiçbir baskıyı kabullenmeyen bilimsel, etik, deontolojik, 'iyi hekimlik' uygulamalarının yanı sıra, hastanın ihtiyaçlarını önceleyerek ve yaşamın karmaşıklığında sistematik sağlık hizmetinin öngörülemediği an ve durumlarda sağlık ihtiyacına yönelik inisiyatif alınması, özveride bulunulması, hekimliğin ve sağlık hizmetinin sınırlandırılması ve engellenmesi girişimlerine karşı tutum alınması ve insanların sağlık ve yaşam hakkının korunması için gösterilen çaba ve tutumların" onurlandırılmasını amaçlayan "TTB Hekimlik Cesaret ve Onur Ödülü" vermeyi kararlaştırmıştır.

Türk Tabipleri Birliği Dr. Erenç Yasemin DOKUDAN ve Dr. Sercan YÜKSEL'i ülkemizde yaşanan değerler erozyonunda göstermiş oldukları hekim tutumu ve bu tutumun "cezalandırılması" karşısında hekimliği önceleyen yaklaşımlarını esas alarak bu ödüle layık görmüştür.

17 Kasım 2015, Salı günü Saat 18.30'da İstanbul Tabip Odası'nda yapılacak ödül törenine tüm meslektaşlarımız davetlidir.

İSTANBUL TABİP ODASI

Türk Tabipleri Birliği Hekimlik Cesaret ve Onur Ödül Töreni

Posted by İstanbul Tabip Odası on 12 Kasım 2015 Perşembe



Bu HABERİ Paylaş!