Ankara Katliamında Yitirdiklerimiz Anıldı. Unutmayacağız, Unutturmayacağız!


  • Ekim 22, 2015
  • 1847

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, 22 Ekim 2015 Perşembe günü, 10 Ekim 2015'de Ankara'da yapılan Barış mitingi esnasında katledilen emekçileri ve yakınlarını andılar.

Saat 12.00’da Hastane’nin Psikiyatri Acil Servisi önünde bir araya gelen yaklaşık 200 sağlık emekçisi alkışlar, göğüslerinde siyah kurdeleler, ellerinde kırmızı karanfillerle iç bahçe eski lahitlerin olduğu meydana yürüdüler. Meydanda yitirilenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Hayatını kaybedenlerin isimleri okundu ve ardından  İstanbul Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konferedasyonu (DİSK) işyeri temsilcileri adına basın açıklamasını Asistan Dr. Ersin Baltacı okudu. Katliamın tanığı sağlık emekçisi Serhat Semiz ve sağlık öğrencileri birer konuşma yaptı. Ardından kırmızı karanfiller, mumlar ile meydan donatıldı.

Yapılan konuşmalarda, tarihi Bakırköy Hastanesi’nin yenilenmesi adıyla yağmaya açılmasını isteyenlerle katliamı yapanların aynı zihniyette olduğu belirtildi. Tarihi iç bahçede bulunan ağaçlara yitirilen canlar için siyah kurdeleler bağlandı. 27 Ekim’de Bakırköy hastanesinin talana açılmasını protesto etmek için yeniden bir araya gelme çağrısı yapılarak anma bitirildi. 

Basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!