Ankara Katliamı'nda Ölenlerin Anılmasına Valilik İzin Vermedi


  • Ekim 13, 2015
  • 1974



DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin çağrısı ile gerçekleşen grev ve boykotlar sürerken İstanbul’da bugün (13 Ekim) 10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anmak için Sirkeci ve Cerrahpaşa’da toplanarak Beyazıt Meydanı’na yürümek isteyenleri polis engelledi. Beyazıt'a yapılacak yürüyüşe katılmak için Kadıköy'den Eminönü'ne geçmek isteyen insanlara da polis izin vermeyen Polis Kadıköy meydanında dört kişiyi gözaltına aldı.

Ankara'daki katliamı protesto etmek için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Beyazıt'a yürümek isteyen kalabalığa polis izin vermedi. Saat 11.00 sıralarında hastane bahçesinde toplanan yaklaşık 1500 kişi Ankara'daki terör saldırısını protesto için yürüyüş yapmak istedi.

Yürüyüşe KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da destek verdi. Yürüyüş için İstanbul Valiliği ile görüşmelerin sürdüğü duyurularak kalabalığın bir süre hastane bahçesinde beklemesi istendi. Hastalara rahatsızlık vermemek için de slogan atılmaması istendi. Hastaneye giriş yapan herkes eylemcilerin görevlendirdiği kişiler tarafından arandı.

Valilikten izin çıkmaması üzerine yine de yürüme kararı alan kalabalık Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin ana kapısına yöneldi. Kapı önünde TOMA'yla önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri kalabalığın dışarı çıkmasına izin vermedi. Kapıyı zorlayan grupla polis karşı karşıya geldi. Kısa süreli arbede yaşandı. İstanbul Valiliğinin Yürüyüşe izin verilmemesine gerekçe olarak göstermesine tepki gösteren KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Sizden güvenlik tedbiri isteyen mi var? Biz kendi güvenliğimizi, zincirimizi oluşturabiliriz. Yeter ki bizden uzak durun " dedi.

Yürüyüşe destek veren Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel de, "Yasımızı bile yaşanmasına izin vermeyen bu anlayışa karşı sesimizi hep birlikte burada yükseltiyoruz" diye konuştu. Bir süre daha bekleyen hastaların olumsuz etkilenmemesi için yürüyüşten vazgeçip, eylemi sonlandırdı.


Bu HABERİ Paylaş!